Mexico: toenemend aantal deelnemers aan derde editie GreenTech Americas

Van dinsdag 21 t/m donderdag 23 maart 2023 vond in het congrescentrum van de stad Querétaro de derde editie van de GreenTech Americas plaats. Na de goed bezochte eerdere edities in 2021 en 2022, was deze derde editie nog drukker en groter met een geschatte 20% groei in zowel de aantallen deelnemers als standhouders. Het werd, met de aanwezigheid van 2.900 tuinbouwprofessionals, meer dan duidelijk dat dit evenement een belangrijke behoefte voor de Mexicaanse (en in toenemende mate Latijns-Amerikaanse) beschermde tuinbouwsector vervult.

Derde editie GreenTech Americas
De Mexicaanse sector blijft met ongeveer 1.500  hectare per jaar groeien en is groot afnemer van Nederlandse technologie, oplossingen en uitgangsmateriaal. De Mexicaanse beschermde tuinbouwsector is daarmee één van Nederlands’ belangrijkste partners ter wereld.

Beeld: ©GreenTech Americas
Laura Barrera (Show directeur Tarsus México), Homero Ontiveros (Directeur AgTech América), José Navarro Meneses (Algemeen directeur Tarsus Mexico), Marco Antonio del Prete Tercero (Minister van duurzame ontwikkeling Querétaro), Mariska Dreschler (Directeur tuinbouw GreenTech), Luis Bernardo Nava Guerrero (Burgemeester Querétaro) en Wilfred Mohr (Nederlands ambassadeur in Mexico) openden het evenement officieel met het doorknippen van een lint.

Decisionmakers, eigenaren van bedrijven uit de sector, investeerders, telers en toeleveranciers uit verschillende landen wisten hun weg naar GreenTech Americas te vinden. Klik voor een foto impressie op de link onderaan dit artikel.

Niet alleen de beurs met meer dan 170 bedrijven uit 13 landen, en een oppervlakte van ruim 6.000 vierkante meter zorgden voor een grote aantrekkingskracht op stakeholders uit de sector, ook het zeer uitgebreide conferentie programma maakte GreenTech Americas zeer aantrekkelijk voor een bezoek. Met voor de Latijns Amerikaanse markt belangrijke thema’s als water, arbeid, alternatieve gewassen, informatiesystemen en optimaal gebruik van energie, in combinatie met goede sprekers, zorgden voor een nuttig en leerzaam programma.

Beeld: ©Hortidaily

Behalve de meer dan 45 Nederlandse bedrijven met een eigen stand hadden ook het landbouwteam van de Nederlandse ambassade en het Netherlands Business Support Office Querétaro een stand.

Data voor 4e editie (2024) bekend
Op 12 - 13 - 14 maart 2024 zal de vierde editie van GreenTech Americas plaatsvinden in het Congres centrum van Querétaro. Door een uitbreiding van de beursvloer zal het evenement nog groter worden en meer bezoekers ontvangen.   Indien u geïnteresseerd bent in deelname als standhouder raden wij u aan niet te lang te wachten met het reserveren van uw plek.