Handelsmissie duurzame landbouw Ivoorkust en deelname SARA

Bent u actief in de duurzame landbouw? En bent u benieuwd naar uw marktkansen in Ivoorkust en West-Afrika? Kom dan van 28 september tot en met 3 oktober 2023 mee met onze handelsmissie naar Abidjan in Ivoorkust. Tijdens deze missie neemt u ook deel aan de SARA-beurs, de belangrijkste agribeurs in West-Afrika.

Biomassa

Kansen in Ivoorkust

Ivoorkust heeft met 9% per jaar (pre COVID-19) de op een na snelst groeiende economie in Afrika. De landbouw- en voedingsmiddelenindustrie zijn erg dynamisch, zowel in productie als verwerking. Deze sectoren leveren aan de binnenlandse markt, maar ook aan andere Franstalige landen in de regio wat Ivoorkust tot een belangrijke economische regionale hub maakt. Nederland is de eerste exportbestemming voor Ivoorkust, met cacao als belangrijkste exportproduct. De marktkansen voor duurzame en innovatieve oplossingen in de tuinbouw, cacaoverwerking en pluimvee zijn divers en zullen allen aan bod komen tijdens deze missie.

SARA-beurs 2023

Deze tweejaarlijkse beurs is zowel nationaal als regionaal, de belangrijkste beurs op het gebied van landbouw, veeteelt, visserij, bosbouw, en agrifood. Nederland laat zich via een Nederlands paviljoen op de beurs zien. Bovendien is Nederland dit jaar ereland tijdens de SARA-beurs, wat extra aandacht en zichtbaarheid zal geven aan de Nederlandse delegatie. 

Voor wie?  

Deze missie is interessant voor duurzame en/of innovatieve bedrijven en organisaties uit het Nederlandse ecosysteem.

Deelname en kosten

De uiterste inschrijfdatum is 1 juli 2023. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden. De voertaal is vooral Frans. Sommige programmaonderdelen zijn in het Engels.

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf. Er mogen maximaal 2 deelnemers per organisatie mee. De prijs is inclusief:

  • deelname aan de gemeenschappelijke programmaonderdelen (onder andere een netwerkevent, bezoeken aan bedrijven en de conferentie);

  • gemeenschappelijk lokaal vervoer;

  • lokale ondersteuning door de organisatie van de handelsmissie; en

  • in contact komen met zakelijke relaties.

Export Partner – onze uitvoerende partner – stelt een reisarrangement voor met geschikte hotels en vluchten. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het boeken van hun reis en verblijf. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekenen daarom niet dat u automatisch bent toegelaten tot de handelsmissie. Na de sluiting van de aanmeldperiode ontvangt u een definitieve bevestiging van uw deelname van de RVO-projectleider.

Wanneer de aanmeldperiode voorbij is, maken wij de definitieve deelnemers van de missie bekend. De selectie van de delegatie hangt af van het aantal aanmeldingen en de profielen van de aangemelde organisaties.

Let op: op deze missie is een Covid-19 clausule van toepassing.

Meer weten

Elena Bindels, Private Sector Development Advisor Ivoorkust, RVO
E: elena.bindels@rvo.nl 

Alwin Quispel, Business Development Coach Ivoorkust, RVO
E: alwin.quispel@rvo.nl

Vragen over logistieke en financiële zaken? Neem contact op met:

Wilco Boer, International Project manager bij Export Partner
E: wilco@exportpartner.com

Deze handelsmissie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Abidjan en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.