Webinar Internationaal Maatschappelijk Ondernemen in de Agroketen voor Nederlandse ondernemers

Wilt u meer weten over de OECD-FAO Guidance for Responsible Business Conduct? En wilt u in gesprek gaan met de deskundigen van de OESO en de FAO of met de Nederlandse Ambassadeurs bij de OESO en FAO? Neem dan deel aan het webinar dat op 23 maart plaats vindt om 14:00 uur. Het webinar wordt georganiseerd door de Permanente Vertegenwoordigingen van Nederland bij OESO in Parijs en FAO in Rome.

Agro-foodketens doorkruisen vaak meerdere landen. Internationaal ondernemen brengt mogelijk risico’s met zich mee voor (onderdelen van) die ketens. Voorbeelden zijn het risico op slechte arbeidsomstandigheden, het verlies aan biodiversiteit en milieuvervuiling. De OESO Richtlijnen voor IMVO geven aan voor welke aspecten een internationaal opererende onderneming verantwoordelijk is. Maar, hoe ga je met die regels om, hoe identificeer je de grootste risico’s in de keten, en hoe zorg je ervoor dat ze verdwijnen?

 

OECD-FAO Guidance for Responsible Business Conduct

Om internationaal opererende agrobedrijven te helpen om de risico’s aan te pakken en bij te dragen aan duurzame ontwikkeling, hebben de OESO en de FAO, samen met deskundigen uit de toeleveringsketen, bedrijven, maatschappelijke organisaties, vakbonden en beleidsmakers een handreiking geschreven, speciaal voor de agro-keten. Dit is de OECD-FAO Guidance for Responsible Business Conduct. Deze leidraad helpt je bij het identificeren en beperken van nadelige effecten van de activiteiten van jouw onderneming binnen de keten, van boerderij tot consument en voor een breed scala aan voedingsmiddelen en non-foodproducten. Het biedt een leidraad voor het identificeren en aanpakken van de risico’s via een due diligence-stappenplan. Kortom, het is een praktische aanpak voor bedrijven om de OESO Richtlijnen voor IMVO in hun bedrijfsmodellen en -processen te integreren.

Bekijk via deze link de video over de OECD-FAO Guidance for Responsible Agricultural Supply Chains

OECD-FAO Guidance for Responsible Agricultural Supply Chains

Aanmelden webinar

Via deze link kunt u zich aanmelden voor deelname aan het webinar Internationaal Maatschappelijk Ondernemen in de Agroketen