Frankrijk : innovatiemissie robotisering en digitalisering in de landbouw

Werkt u aan digitalisering en robotisering in de landbouw? Dan is er binnenkort een uitstekende gelegenheid om deel te nemen aan een innovatiemissie naar Toulouse.

Van 7 tot en met 10 februari 2023 verkennen wij daar R&D samenwerking met Franse partners en bezoeken we o.a. de FIRA agrorobotics beurs. Schrijf u snel in!

Waarom naar Frankrijk?

Frankrijk is de belangrijkste landbouwproducent in de Europese Unie (EU) en een belangrijke voedselconsument. De landbouwproductie is zeer georganiseerd en kennisintensief. Digitale landbouw is er al een realiteit en Frankrijk wil de overgang naar een vernieuwde agrifoodsector versnellen.

De Franse overheid trekt de komende jaren € 2,8 miljard uit voor de bevordering van onder andere de digitalisering en robotisering in de landbouw. Technologieën voor precisielandbouw zijn hierbij van belang. Denk aan software en apparatuur voor modulatie binnen het perceel, mechanisering en robotisering, software en sensoren, blockchain, traceerbaarheidssystemen, streepjescodes, QR-codes en etiketten.

Als 3e exportmarkt voor de Nederlandse agrifood sector is Frankrijk belangrijk voor export van hoogwaardige en duurzame producten, technologie en kennis. Een uitstekend land om naar uit te breiden met uw innovatieve oplossing of productontwikkeling (R&D) in de agrifood technologie.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor zowel onderzoekers als bedrijven en ondernemers, die werken aan innovatieve agrifood technologie (agtech) en precisielandbouw-toepassingen voor openlucht teelt.

Samenwerken met een landbouwcoöperatie, universiteit of groot bedrijf in de agrifoodsector of een technologiecluster kan u als nieuwkomer op deze markt goed helpen. Deze ecosystemen bieden netwerken van belangrijke belanghebbenden bij onderzoek, ontwikkeling, innovatie, productie en distributie.

De regio Toulouse staat bekend om zijn wijngaarden, maar ook de teelt van andere gewassen. Met name granen, voedergewassen (voor diervoeder) en wijnbouw. Verschillende agtech oplossingen komen daarbij kijken. Werkt u bijvoorbeeld aan 1 van onderstaande technologieën?

  • autonome veldrobots, bijvoorbeeld wieders en oogsters
  • dronetechnologie
  • sensor toepassingen
  • imaging oplossingen, bijvoorbeeld (spectrale) camera’s, satellietdata
  • software en data oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI)

Als u hierbij wilt samenwerken met partners in Frankrijk, dan is deze innovatiemissie naar Toulouse een uitgelezen kans.

Doelen van de innovatiemissie

De doelen van deze missie zijn:

  • Inzicht krijgen in het ecosysteem, innovatieve ontwikkelingen en kansen in de agrosector van Frankrijk.
  • Verkennen van trends en kansen voor (publiek-private) samenwerking bij  onderzoek en ontwikkeling tussen uw kennisinstelling of bedrijf en Franse kennisinstellingen en bedrijven.
  • Innovatieve kennis en technologie van uw organisatie koppelen aan de marktkansen in Frankrijk.

Programma van de innovatiemissie

Tijdens deze missie bezoeken we onder andere de World FIRA in Toulouse, een congres en beurs over automatisering en robotisering in de landbouw.

En er worden diverse bedrijven en instellingen bezocht en ontmoetingen georganiseerd in de omgeving van Toulouse, w.o. (onder voorbehoud):

Het missieprogramma is in ontwikkeling. We proberen de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250,- per persoon exclusief btw.

Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners als deze in het programma staan.

Deelname is exclusief reis- en verblijfskosten en alle individuele kosten.

Meer informatie en inschrijving

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan uiterlijk 2 december 2022 aan via het online aanmeldformulier.

Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw technologie binnen de scope en het doel van de missie past.

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neem u dan contact op met: