De vakbeurs SIMA Frankrijk viert dit jaar zijn 100 jarige bestaan.

De vakbeurs SIMA vindt dit jaar eindelijk weer life plaats maar dan wel op een nieuwe datum, namelijk van 6 tot 10 november 2022.

Deze tweejaarlijkse Internationale vakbeurs is volledig gericht op de agro- en veehouderijtechniek die oplossingen en technologieën bieden voor een efficiëntere en duurzamere landbouw.

sima

Een nieuwe datum dus, in het najaar. De beurs, die gewoonlijk in februari van de oneven jaren werd gehouden, zal nu voortaan in november van de even jaren plaatsvinden. Daarmee willen de organisatoren van de beurs aan de verwachtingen van exposanten en bezoekers voldoen. De beurs blijft zoals voorheen in de beurshallen van Paris-Nord Villepinte, nabij het Roissy-Charles de Gaulle vliegveld.

SIMA 2022 is het trefpunt voor Franse en wereldwijde opererende fabrikanten en dealers, gespecialiseerd in agro- en veehouderijtechniek waarbij precisielandbouw, digitalisering (augmented agriculture & augmented reality applications) en innovatie in veehouderijtechnieken centraal staan.

SIMA biedt oplossingen voor alle typen agrarische ondernemers, ongeacht de grootte van het bedrijf of de productiemethode. Op deze vakbeurs vindt u een uitgebreid productassortiment voor zowel teelt van gewassen als veeteelt.

Enkele cijfers

Voor de SIMA 2022 worden 1800 exposanten verwacht, afkomstig uit 40 landen waaronder 6 nieuwe landen: Saoedi-Arabië, Israël, Servië, Slovakije, Sri Lanka en Zweden. Naar verwachting zullen er 230 00 bezoekers uit 135 landen naar de vakbeurs komen.

NB: registratie van exposanten en bezoekersprogramma worden door Promosalons Nederland geregeld (zie link onderaan dit artikel). 

100 jaar Space

Het honderdjarige bestaan van de beurs wordt opgesierd met een aantal quotes van trouwe exposanten, waaronder de onderstaande van Fedecom – Theo Vulink 

SIMA Quote 2022
Beeld: ©SIMA / SIMA
Theo-VULINK-General Secretary-of-FEDECOM

What do you think is the most emblematic piece of agricultural equipment that has been launched in the last 100 years?
For me, the most significant innovation in the last 100 years is the introduction of GPS, which allows the farmer to optimize the profitability of his business in terms of tillage, sowing, maintenance, fertilization and harvesting
 

SIMA 2022 : vele internationale bedrijven zijn aanwezig !

De vernieuwde beurs is verspreid over 7 beurshallen, elk met een eigen thematiek.

Innovatie staat opnieuw centraal tijdens de aankomende beurseditie en is terug te vinden o.a. in het SIMA TECH forum in Hal 6 en in de presentatie van de winnaars van de SIMA Innovation Awards. Ook is er – nieuw dit jaar – de SIMA Farming Awards, een wedstrijd voor innovatieve landbouwpraktijken gericht op duurzaamheid en circulair ondernemen. 

Vele grote bedrijven hebben hun aanwezigheid op de beurs al bevestigd, zoals AMAZONE, BERTHOUD, CLAAS, CNH INDUSTRIAL, DANGREVILLE, GROUPE HARDI, HOLMER, HORSH, JEANTIL, JOHN DEERE, KRONE, KUHN, LEMKEN, MASCHIO GASPARDO, M-XTEND FRANCE, MANITOU, MERLO, ROLLAND, ROPA, SAMSON, SULKY, TECNOMA, WEIDEMANN, enz. Bovendien maken veel spelers een comeback, zoals AGROWIN, BOUCHARD, GREGOIRE BESSON en TYM. 
 

SIMA Tech: een dynamische sector

Doel SIMA Tech " Oplossingen en technologieën onthullen die de ontwikkeling van een duurzame en efficiënte landbouw bevorderen". 

Sima Tech, in hal 6, bestaat uit twee onderdelen

1 - “Village Start-Up”

Dit zogenaamde Startup Dorp wordt georganiseerd in samenwerking met La Ferme Digitale, Agri Sud-Ouest Innovation en Co-Farming. Deze ruimte is bedoeld als een springplank voor de jonge ondernemingen en stelt hen in staat contacten te leggen met professionals uit de sector. Zo`n 50 start-ups staan hier ingeschreven. 

2 - “Village de la Robotique agricole”

Hierbij gaat het om de robotica en de landbouwmachines. Dit onderdeel wordt georganiseerd in samenwerking met FIRA (FIRA is de robotica beurs in Toulouse) en de GOFAR (Global Organization For Agricultural Robotics). In totaal zo` n 15 exposanten, fabrikanten van landbouwrobots zullen hier te vinden zijn. Deze hightech innovatie oplossingen kunnen worden tentoongesteld in de hiervoor speciaal gereserveerde demonstratieruimte. 

Op de centrale ruimte in Hal 6 kunnen bezoekers en exposanten met elkaar in contact komen en kennismaken. Hier worden ook workshops en ronde tafels georganiseerd door SIMA en haar partners over thema’s zoals; "de impact op het milieu verminderen”, “mijn agro-ecologische omschakeling tot een succes maken”, “de veiligheid op het werk verzekeren” of “hoe kan ik de werklast verminderen", enz

2022 – Village Tech&Bio

Voor het eerst sinds haar oprichting biedt SIMA, in samenwerking met de Franse Kamers van Landbouw en de Landbouwkamer van het Departement (Franse provincie) de Drôme (organisator van de beurs Tech & Bio), een nieuwe ruimte aan die volledig gewijd is aan biologische landbouw.

Over AXEMA

AXEMA is de Franse brancheorganisatie van industriële spelers in de agro-equipment en agrotechniek sector. Het brengt Franse fabrikanten en importeurs van landbouwmachines uit de verschillende sectoren van de landbouw-, planten- en dierlijke productie samen, evenals producenten en importeurs van equipment voor het onderhoud van groene ruimten. AXEMA heeft 240 bedrijven verdeeld over fabrikanten (69%) en importeurs (31%).

Men verwacht dat de Franse agrotechniek markt doorgroeit naar 8 miljard euro  waarvan 4 miljard euro omzet voor robots -> top 3 doelgroepen:  tractoren, melkveehouderij, grondbewerking.
AXEMA en SEDIMA (de Nationale unie van service- en distributiebedrijven voor landbouwmachines, groene ruimten en gespecialiseerde beroepen (veredeling, irrigatie, wijnbouw, enz.) zijn met een paviljoen op SIMA aanwezig: hall 5A – resp. G 36  en  G 042