Foodex Japan 2022 – Netherlands Business Lounge

Van 8 t/m 11 maart a.s. vindt de 47ste International Food and Beverage Exhibition (Foodex Japan 2022) plaats in de Makuhari Messe, nabij Tokio.  De Foodex is de grootste handelsbeurs in de regio Azië, als het om voedselproducten en drank gaat.

De uitbraak van covid19 heeft het voor het bedrijfsleven moeilijk gemaakt om hun goede producten bekend te maken, hun netwerken uit te breiden en nieuwe handelspartners te vinden.

Foodex blijft een trekpleister voor professionele inkopers die op zoek zijn naar nieuwe producten, waarnaar de vraag door consumenten steeds omhoog gaat; nu reizen naar buitenland erg lastig is door reisbeperkingen, zoeken de consumenten naar soortgelijke ervaringen thuis met de producten uit de landen waar ze naar toe willen.

Netherlands Business Lounge

Dit jaar weer, voor de 47ste keer, is Nederland aanwezig op de beurs met de Nederlandse Business Lounge, die het Nederlandse bedrijf Export Partner in nauwe samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Tokio organiseert. In de lounge worden de producten van 8 deelnemende bedrijven tentoongesteld.

Zuivel
Friesland Campina (Planet-proof butter & milk powder)
Royal A-ware (cheese, cream)
Veldhuyzen Kaas (cheese)
ZZA Mozzarella (Instantly Quick Frozen Mozzarella cheese)

Groenten en fruit
Global Green Team (supplier fresh fruit & vegetables)
New Green (supplier fresh fruit & vegetables)

Suikerwaren
Confiserie Napoleon (candies)

(Alcoholische) drank
Swinkels Family Brewers (Trappist, craft and bottled beer)

Kijk hier voor een overzicht van de deelnemers en hun producten (Engels) en (Japans)

Op 8 maart zal Peter van der Vliet, de Nederlandse Ambassadeur in Japan, vergezeld van Denise Lutz, Landbouwraad in Tokio, de openingsceremonie van Foodex en de openingsceremonie van het Paviljoen van de Europese Unie bijwonen waar thematische producten uit de lidstaten worden tentoongesteld, met kookshows door een beroemde Japanse chef (Home - Chafea (agripromo-foodex2022.eu)).

Hij zal ook een bezoek brengen aan de Lounge waar de producten van 8 deelnemers worden tentoongesteld.