Feeding the Cities: ontmoet Nigeriaanse partners in de bedekte tuinbouw

Bent u actief op het gebied van landbouw en wilt u inspelen op de kansen in Nigeria? Meld u dan aan voor het hybride evenement 'Urban farming: feeding the cities'. Dit evenement vindt plaats vanuit Nigeria op 2 maart 2022. U kunt ook online meedoen.

Landbouwkansen in Lagos

De staat Lagos is het commerciële hart van Nigeria en het economische centrum van West-Afrika. Lagos staat ook bekend als de technologiehub in Afrika met veel innovatieve start-ups, waaronder in de landbouw. Op het moment produceert Lagos maar 20 - 24% van het voedsel dat het consumeert. De regering wil dit verhogen naar 40 - 50% in 2025.

Lagos omarmt vaak snel nieuwe technologie en innovatieve technieken in de landbouw. Om de voedselproductie verder te laten groeien, zoeken de staat en de private sector de best mogelijke partners. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven actief in de landbouw.

Feeding the cities

Waarom meedoen?

Tijdens dit evenement wordt de Nederlandse kennis en ervaring op het gebied van bedekte tuinbouw geïntroduceerd aan Nigeriaanse spelers in de landbouw. Zowel in de publieke als de private sector. Voor Nederlandse bedrijven is het tijdens dit evenement mogelijk om de volgende spelers te ontmoeten:

  • landbouwexperts en technisch adviseurs die in de publieke en private sector werken;
  • Nigeriaanse agrarische dienstverleners;
  • leveranciers van tuinbouwapparatuur;
  • enkele grote boerderijen;
  • agrarische investeringsmaatschappijen;
  • endere belanghebbenden, zoals winkelketens.

Bedrijven die naar Lagos reizen voor het evenement ontvangen een aanvullend B2B-vergaderprogramma. Zij ontmoeten ten minste 5 relevante bedrijven.

Voor wie?

Dit hybride evenement is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de landbouw en graag zaken willen doen met Nigeria.

Deelname en kosten

Meld u aan voor dit hybride evenement. U kunt online deelnemen of op locatie in Lagos. Deelname is gratis. 

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem voor vragen over het evenement en het programma contact op met:

Brian Udoh
Landbouwadviseur, Nederlandse ambassade in Lagos
E: brian.udoh@minbuza.nl

Neem voor vragen over de locatie contact op met:

Bunmi Odeleye 
Naijalink
E: bunmi@naijalink.eu