Singapore's NTU lanceert eerste alternatieve-proteïne opleiding in APAC

SINGAPORE- De Nanyang Technological University (NTU) kondigt aan dat zij vanaf komend schooljaar, de volgens hen “eerste alternatieve eiwit-opleiding in APAC” gaat aanbieden.

De bacheloropleiding - getiteld 'Future Foods - Introduction to Advanced Meat Alternatives' - is ontwikkeld in samenwerking met de Good Food Institute.

Ongeveer 30 studenten van het Food Science & Technology-programma aangeboden door NTU's School of Chemical & Biomedical Engineering zullen zich naar verwachting inschrijven voor de cursus wanneer deze in augustus begint, waarbij deelname mogelijk is voor studenten in andere opleidingen, afhankelijk van de interesse. Tijdens de opleiding leren studenten de wetenschap achter celgekweekt vlees, plantaardige eiwitten en fermentatie, evenals de marktkansen en regelgevingskwesties om hen heen, aldus programma directeur Professor William Chen.

Singapore heeft snel een reputatie opgebouwd als de foodtech-hub van de Azië-Pacific-regio, vooral met betrekking tot de productie van alternatieve eiwitten. Naast het voortbrengen van zijn eigen diervrije startups zoals Next Gen Foods, Shiok Meats en TurtleTree Labs, trekt het een toenemend aantal buitenlandse spelers naar zijn kusten - met alt-zuivelbedrijven Oatly en Perfect Day die faciliteiten opzetten in de stad- staat naast grote voedsel- en landbouwbedrijven zoals ADM, Bühler en Givaudan. Singapore heeft ook 's werelds eerste regelgevende goedkeuring verleend voor een celgekweekt vleesproduct, waarmee de Amerikaanse startup Eat Just's in het laboratorium gekweekte kipnuggets vorig jaar in het land te koop werden aangeboden.

Om dit traject voort te zetten, hebben de Singaporese autoriteiten de noodzaak erkend om het benodigde talent lokaal te laten groeien en uit het buitenland aan te trekken. De nieuwe alternatieve eiwit opleiding van NTU zou daarbij een grote rol kunnen spelen.