Singapore Opent Nieuwe Subsidie Aanvragen voor R&D in Agri-Tech en Food Tech

De Singapore Food Agency (SFA) en de Agency for Science, Technology and Research (A*STAR) hebben gezamenlijk twee nieuwe subsidies voor R&D geopend: één gericht op voedselproductie in stedelijk gebied (urban farming) en één gericht op onderzoek naar alternatieve eiwitten.

Voorbeelden van onderzoeken zijn het verbeteren van aquacultuur in een tropisch klimaat, verder onderzoek naar de mogelijkheden van indoor farming en de ontwikkeling van producten gebaseerd op eiwitten uit insecten, plantaardige eiwitten of uit kweekvlees. Door middel van samenwerking van Singaporese bedrijven of kennis instituten kunnen ook buitenlandse bedrijven gebruik maken van deze subsidies.
 
Meer informatie over de twee subsidies en de aanvraag procedures is te vinden op de volgende websites:

Sustainable Urban Food Production

Aanvraag moet worden ingeleverd vóór 31 maart 2020, 18:00 (CET).

Alternative Protein Seed Challenge

Aanvraag moet worden ingeleverd vóór 18 februari 2020, 17:00 (CET).


De subsidies maken onderdeel uit van de ’30-by-30’ strategie van de Singaporese overheid. Het doel van deze strategie is om de voedselproductie in Singapore te verhogen naar 30% van de totale voedselbehoefte in 2030. De huidige productie is slechts 10%, waardoor het land erg afhankelijk is van import.