Whats happening in South Africa in 2020?

Zuid Afrika heeft een volwassen economie (met goede infrastructuur, bankair en juridisch systeem) en vormt een zachte landingplaats voor bedrijven die zaken willen doen op het Afrikaanse continent.

Zuid Afrika is de ‘gateway’ naar Afrika

Zuid Afrika heeft een volwassen economie (met goede infrastructuur, bankair en juridisch systeem) en vormt een zachte landingplaats voor bedrijven die zaken willen doen op het Afrikaanse continent.

Zuid Afrika wil zelf ook graag die toegangspoort zijn. Dat is o.a. te merken aan het aantal beurzen dat tot doel heeft meer dan alleen het land te bestrijken. Daarnaast is met name Kaapstad een populaire bestemming voor wereldwijd opererende organisaties die hun jaarlijks evenement er willen houden. We hebben een aantal beurzen voor u op een rijtje gezet. De links naar de beurzen zijn te vinden op onze Agendapagina die we regelmatig bijhouden. Mocht u vragen hebben over deze beurzen dan zijn we altijd bereid deze te beantwoorden.

In 2020 zijn er twee grote wereldcongressen in Kaapstad. Zo is er het World Seed Congress van 8 tm 10 Juni en de World Dairy Summit van 28 September tm 1 Oktober. Op beide congressen worden veel Nederlandse deelnemers verwacht. De ambassade is voornemens er aandacht aan te geven.

Dan zijn er twee nieuwe beurzen/congressen op het terrein van Agritech. Dit geeft aan dat er veel interesse is voor dit onderwerp. De ambassade wil bij beide een aantal activiteiten ontplooien: Africa Agri Tech van 18 t/m 20 februari in Pretoria en Agritech Africa van 17 t/m 19 juni in Kaapstad. Bij de laatste is de Nederlandse ambassade van plan een bedrijvenmissie en een aantal andere activiteiten te organiseren.

Dan zijn er nog een aantal meer gespecialiseerde events die veel publiek trekken. Zo is er de jaarlijkse NAMPO Grain SA van 12 t/m 15 mei in Bothaville (Free State), een massale beurs in de open lucht met vooral groot materieel voor akkerbouw. Ook een grote beurs is de ‘Africa Big 7’, een beurs die van 21 t/m 23 juni in Johannesburg gehouden wordt en gericht is op de food and beverage retail industry (veel processing). Ook de PMA Fresh Connections trekt veel publiek en is gericht op de versketen (met veel retail). Deze beurs wordt op 12 en 13 Augustus in Pretoria/Johannesburg gehouden.

Kleinere meer gespecialiseerde beurzen zijn de ‘Undercover Farming Expo’s’ die gericht zijn op bedekte teelt (glastuinbouw). Op 24 en 25 Februari is er 1 in Pretoria. Ook is er het congres van de diervoederindustrie: het AFMA Forum van 3 tm 5 Maart in Sun City.

Mocht u vragen hebben over deze beurzen of over andere die u gezien heeft, of bent u van plan deel te nemen aan 1 van deze beurzen laat het ons dan weten en stuur een bericht naar pre-lnv@minbuza.nl