Singapore wil voedselafval hergebruiken om voedselzekerheid te verhogen

In Singapore is recentelijk een werkgroep met belanghebbende vanuit de overheid en NGO’s opgericht om problemen met voedselverspilling en voedselzekerheid op te pakken. Zij zullen onder andere onderzoek doen naar de mogelijkheid om voedselverspilling in te zetten om meer voedselzekerheid te creëren.

NGO’s schatten dat één op de tien Singaporezen geen toegang heeft tot betaalbaar, gezond voedsel. Tegelijkertijd gooit Singapore jaarlijks meer dan 700.000 ton aan voedsel weg. Voedsel wat vaak nog prima te eten is, maar weggegooid wordt om esthetische redenen.

Op 22 oktober kwam de werkgroep voor het eerst samen op het Ministry of Social and Family Development (MSF) onder leiding van diens minister, Mr Desmond Lee. Volgens Mr Lee word er binnen de werkgroep gekeken naar onderwerpen als ongelijke voedsel distributie en de voedingswaarde van gedoneerd voedsel. Dr. Jenson Goh, werkzaam aan de Nationale Universiteit van Singapore en één van de leden van de werkgroep, schat dat de hoeveelheid voedsel dat ieder jaar wordt weggegooid groter is dan de hoeveelheid voedsel nodig om iedereen in Singapore voedselzekerheid te geven.

Food waste