FairPrice keten Singapore start maandlange test om aantal plastic tasjes te reduceren

Consumenten die deze maand boodschappen doen bij FairPrice, Cheers of Xpress zullen extra moeten betalen voor hun plastic tasjes.

Was het tot voorkort nog normaal in Singapore om je boodschappen met gratis plastic zakjes mee naar huis te nemen of thuis afgeleverd te krijgen, zullen consumenten tot 16 oktober 20 cent extra moeten betalen per transactie bij de deelnemende FairPrice winkels. Bij de Cheers en FairPrice XPress- vestigingen is dit 10 cent per transactie.  De opbrengst wordt gedoneerd aan de Singapore Children's Society en The Straits Times School Pocket Money Fund.

Consumenten reageren wisselend op de test, maar met name positief. Velen vinden dat het veel eerder ingevoerd had moeten worden, en dat ook het bedrag van 20 cent hoger moet zijn om mensen te overtuigen om een eigen tas mee te nemen (zelfs tot 1 dollar per zakje).

De actie draagt bij aan de overheidsdoelstelling “Towards Zero Waste”. Non-profit organisatie Zero Waste SG, die met FairPrice samenwerkt aan de proefperiode van een maand, zei dat kassiers alleen het aantal plastic zakken geven dat nodig is voor de gekochte goederen en dat klanten niet meer dan dat per transactie kunnen meenemen. Zero Waste SG-vrijwilligers zullen ook bij deelnemende verkooppunten aanwezig zijn om consumenten over het initiatief te informeren.

Het ultieme doel is om mensen meer bewust te maken en hun gedrag en gewoontes te veranderen.

shopping cart