Acquisitie Holland Paviljoen op Foodex Japan (10-13 maart 2020)

Van 10-13 maart a.s. zal de Foodex Japan 2020 plaatsvinden in de Makuhari Messe. Foodex Japan is de grootste handelsbeurs voor voedingsmiddelen en drank in Azië.

Zoals afgelopen jaren faciliteert de Nederlandse ambassade in Japan op deze beurs een Holland Paviljoen om Nederlandse bedrijven te presenteren op de Japanse markt.

Marktinformatie

Het in februari 2019 inwerking getreden EU-Japan handelsakkoord biedt kansen voor de Nederlandse voedselsector.

De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers lijken steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan te kunnen vinden. Vorig jaar zagen we een spectaculaire stijging van agro-export naar Japan. De totale agro-export naar dit land steeg in 2018 met bijna 20%, naar maar liefst 892 miljoen euro. Wat waren de stijgers, en wat de dalers? Meer informatie kunt u lezen in een reeds verschenen nieuwsartikel door Dr. Evert Jan Krajenbrink, Landbouwraad te Tokio.

Vooral de export van hoogkwalitatieve producten als vlees, paprika’s, zuivel, dranken, verwerkt voedsel en ook nicheproducten als aardbeien, nam fors toe. Omdat met name de tarieven op vlees, zuivel en alcoholische dranken fors verlaagd zullen worden, is hier veel te winnen, vooral bij (nationale) merkproducten. Ook de Olympische Spelen van 2020 zijn aanleiding voor Japan om zich te presenteren als een land met internationale uitstraling en het aanbod van levensmiddelen dat daarbij hoort.

Holland Paviljoen

Foodex Japan, waar 3.316 exposanten uit 94 landen/regio’s hun producten tentoonstelden, is de grootste levensmiddelenbeurs in Azië en werd in 2019 door maar liefst 80.500 bezoekers bezocht. De beurs is dan ook een begrip binnen de levensmiddelenindustrie en trekt bezoekers uit heel de wereld. Foodex Japan 2020 is een goede gelegenheid om het ‘Food & Beverage’ netwerk in heel Azië op- en uit te bouwen en actuele marktinformatie te verkrijgen. 
 

Dit jaar ook faciliteert de Nederlandse ambassade in Japan een Holland Paviljoen om Nederlandse bedrijven te presenteren op de Japanse markt. Het Holland Paviljoen zal dienen als platform en draaischijf voor het participerende bedrijfsleven. Door de welbekende Holland uitstraling, PR-activiteiten en de Holland Business Lounge, een vrije ruimte voor zakelijke gesprekken, worden veel bezoekers naar de Nederlandse stand getrokken. Het Holland Paviljoen zal in de internationale hal staan waar ook de andere landenpaviljoens zich bevinden.

Voor meer informatie over de beurs, zie onze fotoreportage Foodex maart 2019 en de officiële website Foodex Japan 2020.

Holland Business Lounge in 2019

Holland Business Lounge

In het Holland Pavijoen stelt de Nederlandse Ambassade een Holland Business Lounge beschikbaar om Nederlandse kwaliteitsproducten en kookkunst onder de aandacht van een groot publiek te brengen en ruimte te bieden aan exposanten voor zakelijke gesprekken met potentiële klanten.

Voor de collectieve promotie van Nederlands voedsel wordt o.a. extra aandacht besteed aan:

  • Dutch Food Culture;
  • Biologische en gezondheidsproducten;
  • Typisch traditionele Nederlandse producten (bv. met Koninklijk predicaat) om in te spelen op tradities en onze historische betrekkingen;
  • Health & Convenience
  • Kwaliteit, gezondheid & Innovatie

Kosten en inschrijving

Kosten voor een standaard stand (9 m2) is JPY 764.000 yen (ca. 6400 euro)
Inclusief:

– Aansluiting elektriciteit
– Standaard aankleding (vloerkleed, verlichting, tafel en 4 stoelen)
– Schoonmaakservice

U kunt meer informatie vinden in het "Booth package".
  

Indien u geïnteresseerd bent in deelname aan het Holland Paviljoen, gaarne contact opnemen met:
Mevr. Ariana Dolgoff
Tel: +81-3-3811-7049
Mob: +81-90-3960-7357
E-mail: nltokagr.dol@gmail.com

Na overleg met Mw. Dolgoff, kunt u aanmelden d.m.v. een inschrijvingsformulier.

Meer informatie nodig over Japanse markt?

Voor overige informatie m.b.t de Japanse levensmiddelsector kunt u contact opnemen met het Landbouwbureau in Tokio.
Mevr. Chitose Hatakoshi
Tel: +81-3-5776-5493
E-mail: tok-lnv@minbuza.nl


Wij kijken uit naar uw deelname aan Foodex Japan 2020.

Scelta Mushrooms BV, exhibiting already for 25 years!