Singapore gaat pluimvee-afval omzetten naar elektriciteit

Acropower, een ingenieursbureau gevestigd in Singapore, heeft een overeenkomst gesloten met Chew's Agriculture, een commerciële eierproducent in Singapore, waarmee Acropower pluimvee afval van Chew's Agriculture kan omzetten naar biogas. Het biogas zal dan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken.

©AdobeStock

Acropower verklaarde in een persbericht dat Chew's Agriculture pluimvee afval zal leveren aan het bedrijf in ruil voor elektriciteit tegen een verlaagd tarief.

De krachtcentrale zal de boerderij kunnen voorzien van maximaal 0,5 megawatt per uur op basis van het afval van 600.000 leghennen, hoewel de fabriek voldoende capaciteit heeft om tot 0,8 megawatt per uur te produceren uit de dagelijkse uitwerpselen van 720.000 leghennen. In de komende 5 jaar zal het bedrijf verder opschalen om zo meer afval om te zetten naar biogas.

In een reactie op de overeenkomst noemde de heer Lim Say Chin, uitvoerend voorzitter en directeur van Acromec, moederbedrijf van Acropower, het project een win-winsituatie voor beide partijen. Het afvoeren van dierlijk afval is een kostbare kwestie voor landbouwbedrijven, en door het om te zetten in energie, zal Acromec naar verwachting profiteren van een economisch standpunt en ook bijdragen aan de bescherming van het milieu in Singapore. "