Primeur voor biologische standaard in indoor en urban farming in Singapore

Als eerste land ter wereld zet de stadstaat Singapore een standaard neer voor biologische productie in indoor farms en (peri-)urban farms. Deze ontwikkeling werd gedreven door een groei in de vraag naar biologische producten en een beperkt oppervlakte voor landbouw.

SS 623: 2017 is de eerste standaard die speciaal gericht is op zowel de traditionele kweek alsook die in peri-urban en urbane farming. Interessante aspecten zijn dat het kweekmedium moet worden hergebruikt in duurzame processen zoals compostering. Daardoor zijn hydroponic systemen niet toegestaan. Gebruik van LED verlichting is kan, mits op groene stroom. Ook moet de integriteit van de producten intact blijven tijdens de distributie.  

Een van de eerst wapenfeiten van de nieuwe organisatie Enterprise Singapore (voorheen SPRING en International Enterprise Singapore) is het neerzetten van Singapore standaard (SS) 623: 2017 voor “Organic Primary Produce”, in samenwerking met de Singapore Standards Council.

Bron: https://www.foodnavigator-asia.com/Article/2018/04/12/Singapore-stakes-claim-on-first-organic-standard-for-produce-grown-by-urban-and-indoor-farming

Indoor farm
Beeld: ©Luca Locatelli / Luca Lucatelli
Indoor farming met LED licht