06 maart Holland Paviljoen en Dutch cuisine op Foodex

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Japan, Makuhari Messe

Van 6-9 maart 2018 zal de Foodex Japan 2018 plaatsvinden in de Makuhari Messe. Foodex Japan is de grootste handelsbeurs voor voedingsmiddelen en drank in Azië.

Marktinformatie

Het onlangs afgesloten EU-Japan handelsakkoord biedt kansen voor de Nederlandse voedselsector. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers lijken steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan te kunnen vinden. In 2016 werd voor ca. 650 miljoen euro landbouwproducten vanuit Nederland geëxporteerd. Vooral de export van hoogkwalitatieve producten als vlees, paprika’s, zuivel, dranken, verwerkte voedsel en ook nicheproducten als aardbeien, nam fors toe. Omdat met name de tarieven op vlees, zuivel en alcoholische dranken fors verlaagd zullen worden, is hier veel te winnen, vooral bij (nationale) merkproducten. Ook de Olympische Spelen van 2020 zijn aanleiding voor Japan om zich te presenteren als een land met internationale uitstraling en het aanbod van levensmiddelen dat daarbij hoort.

De Beurs

H.E. Mr. Aart Jacobi, Ambassador of the Netherlands in Tokyo visiting Foodex Holland Pavillion

Foodex Japan is de grootste levensmiddelenbeurs in Azië en werd in 2017 door maar liefst 82.434 bezoekers bezocht, waar 3.282 bedrijven uit 77 landen hun producten tentoonstelden. De beurs is dan ook een begrip binnen de levensmiddelenindustrie en trekt bezoekers uit heel de wereld. Foodex Japan 2018 is een goede gelegenheid om het ‘Food & Beverage’ netwerk in heel Azië op- en uit te bouwen en actuele marktinformatie te verkrijgen. Voor meer informatie zie website FOODEX JAPAN 2018

H.E. Mr. Aart Jacobi, Ambassador of the Netherlands in Tokyo visiting Foodex Holland Pavillion

De Nederlandse ambassade in Japan faciliteert op de Foodex (6-9 maart 2018) een Holland Paviljoen om Nederlandse bedrijven te presenteren op de Japanse markt. Het Holland paviljoen zal dienen als platform en draaischijf voor het participerend bedrijfsleven. Door de welbekende Holland uitstraling, PR-activiteiten en tasting events worden veel bezoekers naar de Nederlandse stand getrokken. Het Holland Paviljoen zal in de internationale hal staan waar ook de andere landenpaviljoens zich bevinden.

Dutch Cuisine

Nieuw is de aanwezigheid van een Holland Food/Dutch Cuisine Lounge om Nederlandse kwaliteitsproducten en kookkunst onder de aandacht van een groot publiek te brengen. In de Dutch Food Lounge worden diverse proeverijen georganiseerd; b.v. met snacks, desserts, verse waar, bakkerij en zoetwaren, vlees, vis en dranken.

Voor de collectieve promotie van Nederlands voedsel wordt o.a. extra aandacht besteden aan:

  • Dutch Food Culture;
  • Biologisch en gezondheidsproducten;
  • Typisch traditionele Nederlandse producten (bv. Koninklijk predicaat) om in te spelen op tradities en onze historische betrekkingen;
  • Health & Convenience
  • Kwaliteit, gezondheid & Innovatie

Deelname en kosten

Kosten voor een standaard stand (9 m2): JPY 696.660 (ca. 5.300 euro)
Inclusief:
– Aansluiting elektriciteit
– Standaard aankleding (vloerkleed, verlichting, tafel en 4 stoelen)
– Schoonmaakservice.
Meer informatie zie Booth package – Foodex 6-9 March 2018

* Een kleinere stand is mogelijk in overleg

Contact

Indien u geïnteresseerd bent in deelname in het Hollandse Paviljoen, gaarne contact opnemen met:
Mevr. Ariana Dolgoff
Tel: +81-3-3811-7049
Mob: +81-90-3960-7357
E-mail: nltokagr.dol@gmail.com
Download: Inschrijfformulier Foodex

Voor ideeën over en gebruik van de Dutch Food Lounge of overage informatie met betrekking tot de Japanse levensmiddelsector kunt u contact opnemen met het Landbouwbureau in Tokio:

* deelname aan Dutch Food Lounge in overleg


Mevr. Chitose Hatakoshi
Tel: +81-3-5776-5493
E-mail: tok-lnv@minbuza.nl

Wij kijken uit naar uw deelname aan Foodex Japan 2018