Over de Landbouwraad Turkije

Maarten Wegen is sinds augustus 2020 werkzaam als Landbouwraad in Ankara. De ambtsgebieden zijn Turkije, Israël en de Palestijnse Gebieden.

Lees het interview met Maarten Wegen

Maarten Wegen

De inzet van het Landbouwteam Turkije is vooral gericht op voor EZ en BuZa relevante beleidsonderdelen zoals duurzame handel en investeringen, verbetering van veterinaire en fytosanitaire marktoegang, voedselzekerheid en het realiseren van ecologisch houdbare voedselsystemen, biodiversiteit en het behouden en toegankelijk maken van genetische bronnen en natuurlijk de Sustainable Development Goals.

Turkije is een prioritair land is voor de Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. In het algemeen kan gesteld worden dat de landbouwsector in Turkije, maar ook in Israël en de Palestijnse Gebieden, onder invloed van de gevolgen van klimaatveranderingen steeds meer behoefte krijgt aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan efficiëntie waar het gaat om de gebruikte inputs zoals bestrijdingsmiddelen, kunstmest en natuurlijk… water.

Landbouwteam

Het landbouwteam in Ankara bestaat verder uit:

  • Dhr. Ugur Isin is sinds 1994 als landbouwadviseur werkzaam op de ambassade in Ankara.
  • Mevr. Havva Bingol Sinds 2004 werkzaam op de ambassade en sinds 2015 werkzaam op de landbouw afdeling van de ambassade. Zij coördineert het administratieve en financiële werk van het landbouwbureau en geeft logistieke en organisatorische ondersteuning bij agro gerelateerde evenementen.
Havva Bingol
Havva Bingol

Nederlands Economisch Netwerk

Het Nederlands Economisch Netwerk in Turkije bestaat uit de economische en landbouwafdeling in Ankara, de economische afdeling van het Consulaat Generaal en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in Istanbul, de Honoraire Consulaten in Antalya, Gaziantep, Izmir en Marmaris en de Netherlands Business Support Office (NBSO) in Izmir. Het Nederlands Economisch Netwerk gebruikt één website, Holland Turkey Trade, die geraadpleegd kan worden voor alle informatie over onze activiteiten en over het zakendoen in Turkije. Bezoek de website en volgt ons ook op Twitter via @nleconomyintr.

Contact

  • Adres: Landbouwteam Nederlandse ambassade:    Cevizlidere, Yildirim Kule, Mevlana Bulvari, no 221, 06520 Cankaya/Ankara 
  • Email: ank-lnv@minbuza.nl
  • Telefoon: +90 312 409 1860
  • Twitter: @AnkaraAgri

Landbouwraad Turkije