Zesde editie forum digitale transformatie landbouw DATAGRI in Logroño, Spanje

Op 15 en 16 november 2023 vindt de 6e editie van het internationale DATAGRI forum plaats in Logroño. Tijdens dit event worden de belangrijkste trends over digitale transformatie in de landbouwsector en de succesverhalen die dit proces in de hele waardeketen versnellen, in verschillende formaten geanalyseerd. Ook komen thema’s als: kunstmatige intelligentie, SIEX (het ‘Agrarian Holding Information System’ van het Spaanse ministerie van landbouw), precisielandbouw, connectiviteit in de veehouderij, duurzaamheid, klimaatverandering, agro millennials and digital transformation en shared data etc. aan bod.

Het Datagri Forum is in 2018 ontstaan met als doel het bevorderen van het digitale transformatieproces in de agri-foodsector. Innovatie, samenwerking, vernieuwing en duurzaamheid markeren dit initiatief.

DATAGRI 2023
Beeld: ©DATAGRI 2023

2-daags Forum:

Dag 1:

Deze dag staat in het teken van de Forumdag op het Riojaforum in Logroño, waar verschillende sprekers van hoog niveau uit de Spaanse en internationale sfeer de meest relevante trends in Landbouw 4.0 presenteren, met speciale nadruk op toepassingen van kunstmatige intelligentie.

Dag 2:

Deze dag vindt een excursie plaats op de proefboerderijen van de regionale overheid van La Rioja (Valdeón en La Grajera) waar u live demonstraties kunt zien van technologische toepassingen in verschillende gewassen.

De 2023-editie van het Datagri Forum wordt georganiseerd door de boerenorganisatie COAG, het bedrijf Hispatec Agrointeligencia, het ETSIAM (School of Agriculture and Forestry Engineering) van de Universiteit van Córdoba, Agri-food Cooperatives of Spain en de Cooperative Group Cajamar (Spaanse boerenbank), met de medewerking van geassocieerde leden: Foro Interalimentario, Fertinagro, Biotech en Corteva Agriscience.

Kortom, tijdens dit jaarlijkse internationale evenement:

  • komt het hele agri-food netwerk samen om nieuwe technologische innovaties te presenteren en nieuwe synergie en business kansen te genereren voor een duurzame landbouw 
  • worden lopende projecten van onderzoekscentra, universiteiten en technologiebedrijven gepresenteerd
  • vinden veel ronde tafels, presentaties en debatten plaats over ontwikkelingen, trends innovaties, wetenschap en technologie (Riojaforum)
  • kunt u op de dag van de demonstraties in het veld de innovaties zelf beleven op de proefboerderijen
  • kunt u als sponsor een exclusieve presentatie geven aan jonge boeren, boswachters en laatstejaarsstudenten van landbouwscholen
  • kunt u als sponsor in de expositieruimte uw innovaties tonen

Het laatste DESI-rapport over de digitale economie en samenleving van de Europese Commissie geeft aan dat Spanje zijn digitaliseringsparameters in 2021 boven het Europese gemiddelde heeft verbeterd. Spanje is van de 27 lidstaten twee plaatsen gestegen en staat op de zevende plaats. Spanje onderscheidt zich in connectiviteit en digitale overheidsdiensten, maar kan verbeteren in menselijk kapitaal en digitale integratie van bedrijven.

Meer weten over dit Forum of heeft u interesse in deelname als bezoeker of als sponsor? Bekijk dan het dossier (in het Engels): DATAGRi 2023 dossier of voorgaande edities: Datagri 2022 - DATAGRI