Spanje: groeiende interesse biologische sector

Op 7 en 8 juni vond de vierde editie van de Organic Food Iberia vakbeurs plaats in Madrid. Naast Spanje en Portugal, stonden er bedrijven uit de hele wereld die hun biologische en duurzame producten onder de aandacht brachten bij de vele bezoekers. De beurs staat bekend als een van de belangrijkste beurzen voor de biologische sector ter wereld. Het trekt een diverse publiek aan, van zelfstandige foodretailers tot inkoopafdelingen van grote supermarktketens en van speciaalzaken tot keukens van publieke instellingen. Dit jaar hebben vijf Nederlandse bedrijven deelgenomen aan de beurs: Nutland, Monki Horizon, Ghee Easy, Berrico Foodcompany en Zero Water.

Organic Food Iberia
Beeld: ©Organic Food Iberia / Organic Food Iberia
Organic Food Iberia

De Nederlandse bedrijven hebben hun deelname aan de beurs over het algemeen als erg positief ervaren. Sommige bedrijven hadden voor het eerst deelgenomen aan de beurs, het is voor hen nog even afwachten wat er daadwerkelijk uit het bezoek zal komen. Andere hebben vanaf het begin in 2019 jaarlijks deelgenomen aan de beurs. De beurs is een uitstekende kans om zichtbaarheid te geven aan biologische producten, maar ook om nieuwe zakenrelaties op te bouwen en huidige relaties te onderhouden. Volgens één van de Nederlandse ondernemers is dit ook de leukste beurs voor de biologische sector, de Spaanse sfeer en vriendelijkheid maakt het prettig om hier te staan.

De interesse voor de biologische sector in Spanje is aan het groeien. Spanje is vlak achter Frankrijk de grootste producent van gecertificeerde biologische landbouwproducten in Europa. De coronapandemie heeft de vraag naar biologische producten versterkt en ook de schappen in de grote supermarkten zijn steeds meer gevuld met een biologisch assortiment. De Iberische gevarieerde eetcultuur en de groeiende vraag naar biologische producten biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers.

De tweedaagse Organic Food Iberia vakbeurs biedt ook verschillende lezingen, kookdemonstraties, netwerkgelegenheden en matchmaking kansen. Raadpleeg de volledige lijst met exposanten via: Exhibitor List 2023 - Organic Food Iberia

De volgende editie zal plaatsvinden op 5 en 6 juni 2024. Je kan door de organisatie op de hoogte worden gehouden over deze editie via: Contact us - Organic Food Iberia IFEMA MADRID