05 juni Conference No more (time to) waste! Public-private collaboration in order to guarantee sustainable production and consumption

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie CEOE Madrid

Op woensdag 5 juni organiseert de Nederlandse ambassade te Madrid de Conferentie No more (time to) waste! Public-private collaboration in order to guarantee sustainable production and consumption  in Madrid.

Programa evento ODS 12 5 de junio 2019 Madrid
Beeld: ©Embajada de Holanda en Madrid / Embajada de Holanda en Madrid

Het implementeren van de SDG’s is de verantwoordelijkheid van zowel de samenleving, als de overheden en de private sector. Daarom zijn gecoördineerde, multi-stakeholder benaderingen nodig en van cruciaal belang om deze doelstellingen te bereiken. Nationale inspanningen zullen echter niet voldoende zijn. Zowel Spanje als Nederland trachten dan ook samen te werken met de Europese partners om gezamenlijk te werken aan de uitvoering van agenda 2030.

Om te onderzoeken hoe Spanje en Nederland hun krachten bundelen en hun inspanningen versterken, organiseert de Nederlandse Ambassade te Madrid een reeks conferenties met deskundigen van zowel de publieke als de private sector. De focus van deze eerste conferentie is SDG12 over "duurzame consumptie en productiepatronen" binnen de Agrifood- en Textielsectoren en de financiële sector. Deze conferentie zal worden gehouden in Madrid tijdens de Europese week van de duurzaamheid. De reeks conferenties die zullen volgen, beoogt de komende jaren de Spaans-Nederlandse samenwerking op dit gebied te stimuleren.

Na de opening door ambassadeur Matthijs van Bonzel, zal Roald Lapperre, directeur-generaal Milieu en Internationaal at Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met SDG High Commissioner van de Spaanse overheid Cristina Gallach praten over de SDG’s en de rol van de overheid.

Hierna zullen twee parallelsessies plaatsvinden, 1) Agrifood: Responsible business conduct matters en 2) Textiel: Fashion that sets the standard.

Tijdens het Agrifood debat zal Michelle Mijnders van FNLI aandacht vragen voor de Food Convenant en Birgit de Vos van Wageningen zal haar ervaring delen over hoe zij overheden, bedrijven en NGO’s adviseert om hun performance op het gebied van (social) sustainability te verbeteren in de waardeketen, met de focus op human rights due diligence. Ook Unilever Spanje neemt deel aan het debat en zal aangeven hoe actief zij is op het gebied van verantwoord ondernemen.

Na de parallelsessies zal een round table worden gehouden over de rol van SDG’s in de Financiële sector: Responsible green gold en tot slot worden de conclusies van de conferentie gepresenteerd en besproken.

Ga voor meer informatie en het programma (in het Spaans) naar: http://paisesbajos.pixelandnet.com/