Over de Landbouwraad Servië

Geert Kits Nieuwenkamp is sinds september 2017 werkzaam op de Nederlandse ambassade in Boedapest als landbouwraad. Zijn werkgebied omvat Hongarije, Servië, Oostenrijk en Montenegro. In zijn standplaats Boedapest krijgt hij ondersteuning van beleidsondersteuner Zoltán Szászi . In Servië wordt hij bijgestaan door landbouwadviseur Mila Mirkovic.  

Geert Kits Nieuwenkamp

Kits Nieuwenkamp heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt sinds 2002 bij het ministerie van Economische Zaken en de voorloper LNV. Daar heeft hij zich jarenlang beziggehouden met het gemeenschappelijke Europese landbouw- en visserijbeleid, onder meer vanuit de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU in Brussel. De afgelopen jaren werkte hij bij de EZ-directie Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn in het team Veterinaire Markttoegang.

Lees het interview met landbouwraad Geert Kits Nieuwenkamp

Landbouwteam

Het landbouwteam richt zich op landbouwgerelateerde rond tuinbouw, veterinaire en fytosanitaire zaken, visserij, natuur, voedselveiligheid en voedselkwaliteit over de gehele keten (van producent tot consument).

Het complete landbouwteam bestaat uit de volgende personen op twee verschillende twee lokaties:

Nederlandse ambassade in Boedapest, Hongarije:

  • Geert Kits Nieuwenkamp, landbouwraad
  • vacature, landbouwadviseur
  • Zoltán Szászi, beleidsondersteuner landbouw

Nederlandse ambassade in Belgrado, Servië:

  • Mila Mirkovic, landbouwadviseur

Contact

Kaart

Landbouwraad Servië