Handelsmissie tuinbouw naar Senegal

Bent u actief in open of bedekte teelt? Of heeft u duurzame, klimaatslimme (digitale) oplossingen voor agro-ecologie, zaden, opslag, logistiek of watermanagement? Ga dan van 27 tot en met 30 mei 2024 mee met deze missie en kom meer te weten over de ontwikkelingen en kansen in de Senegalese tuinbouw. Aanmelden kan tot en met 5 april 2024.

Land- en tuinbouw in Senegal

In Senegal zijn land- en tuinbouw belangrijk, 60% van de bevolking werkt in de landbouw. Het West-Afrikaanse land circa 20% van de grond voor landbouw. De meeste landbouwgrond heeft last van de gevolgen van klimaatverandering. Zo geven erosie en verlies aan biodiversiteit problemen. Ook heeft de landbouw last van droogte en onvoorspelbare regenseizoenen. 

Niayes-regio 

De regio Niayes is de grootste productieregio van Senegal. De overheid is van plan de landbouw in die regio te verduurzamen en klimaatbestendiger te maken. Zo wil zij de voedselveiligheid en -zekerheid daar verbeteren. En meer banen creëren. De Senegalese overheid staat hierbij open voor Nederlandse hulp. De Nederlandse overheid wil met Senegal samenwerken om meer handel en investeringen in Niayes te krijgen. Ook wil zij de landbouwsector van Niayes verbeteren. Dit gebeurt vanuit een zogenaamde combitrack, onder de naam combitrack HortiCôte Senegal. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers om samen te werken met de Nederlandse overheid en Senegalese partners. Ontdek meer over deze kansen in de Niayes-regio en de combitrack HortiCôte Senegal.

Marktkansen

Het is voor Senegal een must om de erosie en waterschaarste op te lossen. Ook moet de kwaliteit van land- en tuinbouwproducten en de efficiëntie in beide sectoren omhoog. Het land gaat daarom de land- en tuinbouw moderniseren en verduurzamen. Er zijn marktkansen in Senegal voor Nederlandse ondernemers die kennis hebben van verduurzamen of die hiervoor technologie en producten bieden.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse start-ups en scale-ups, het mkb, overheden en kennisinstellingen die actief zijn in de open of bedekte tuinbouw. Vooral organisaties met duurzame (digitale) oplossingen voor onder meer: 

  • agro-ecologie
  • watermanagement
  • zaden
  • opslag
  • logistiek

Deze missie is voor organisaties die in Senegal zaken willen gaan doen, of die bestaande contacten in Senegal willen verbeteren. 

Waarom deelnemen?

Meedoen aan deze handelsmissie biedt u in korte tijd veel voordelen:

  • U spreekt met belangrijke spelers van de Senegalese land- en tuinbouw.
  • U ontmoet mogelijke zakenpartners.
  • U krijgt een beter beeld van uw marktkansen in Senegal.
  • U kunt kennis uitwisselen.
  • U vergroot uw naamsbekendheid in Senegal.

Deelname en kosten

Deelnemen kost € 500 exclusief btw (maximaal 2 personen). Bij meer dan 2 personen per organisatie betaalt u € 250 exclusief btw per extra persoon. De kosten zijn inclusief deelname aan gezamenlijke programmaonderdelen, lokale ondersteuning door de organisatie en het gezamenlijke, lokale busvervoer naar verschillende locaties.  Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

De voertaal van de missie is vooral Engels. In Senegal is de voertaal Frans. Wij regelen daarom een tolk bij het gezamenlijke programma. Als u een tolk wilt bij matchmaking, dan zijn die kosten voor uw eigen rekening.

Aanmelden

Meer informatie en het aanmeldingsformulier vind u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De uiterste aanmelddatum is 5 april 2024.