Over de Landbouwraad Roemenië

Arie Veldhuizen is landbouwraad in Boekarest sinds juli 2018. Het werkgebied omvat Roemenië en Bulgarije. Ook Moldavië krijgt aandacht.

Arie Veldhuizen

Arie Veldhuizen

De algemene focus ligt op businessontwikkeling, EU-landbouwbeleid en economische en politieke diplomatie. Het landbouwteam in Boekarest bestaat uit landbouwraad Arie Veldhuizen, landbouwassistent Anda Popescu en administratief medewerker Ilinca Motocu. In Sofia, Bulgarije, wordt het team aangevuld door landbouwassistent Doriana Milenkova.

Zowel Roemenië als Bulgarije zijn landen met grote mogelijkheden voor de landbouw en bieden interessante mogelijkheden voor de export van producten en diensten. Centrale thema is ketenontwikkeling en het scheppen van toegevoegde waarde. Beide landen zijn ook interessant voor Nederlandse boeren om een dochteronderneming te starten. Moldavië is een “new frontier country” met veel beweging.

Lees het interview met landbouwraad Arie Veldhuizen

Doriana Milenkova

Doriana Milenkova

Doriana Milenkova is al jarenlang de landbouwmedewerker in Sofia. Zij kent de agro-foodsector in Bulgarije als geen ander en ondersteunt het Nederlands bedrijfsleven op de Bulgaarse markt.

Doriana werkt sinds 2003 op de ambassade in Sofia. Zij is landbouweconoom en spreekt naast Engels en Bulgaars ook Russisch. Zij heeft veel ervaring met de organisatie van missies en beursdeelname. Ze legt contacten met bedrijven, kennisinstellingen en overheden, regelt marktinformatie en beantwoordt vragen over wet- en regelgeving en potentiële Bulgaarse partners. Daarnaast ondersteunt zij de landbouwraad bij het werk in Moldavië.

Contact

Contactgegevens Boekarest (Roemenië)

Contactgegevens Sofia (Bulgarije)

Twitter: @NLAgriROBG en @ArieVeldhuizen

Landbouwraad Bulgarije