Over de Landbouwraad Roemenië

Arie Veldhuizen is landbouwraad in Boekarest sinds juli 2018. Het werkgebied omvat Roemenië en Bulgarije. Ook Moldavië krijgt aandacht.

Arie Veldhuizen
Arie Veldhuizen

De algemene focus ligt op businessontwikkeling, EU-landbouwbeleid en economische en politieke diplomatie.

Zowel Roemenië als Bulgarije zijn landen met grote mogelijkheden voor de landbouw en bieden interessante mogelijkheden voor de export van producten en diensten. Centrale thema is ketenontwikkeling en het scheppen van toegevoegde waarde. Beide landen zijn ook interessant voor Nederlandse boeren om een dochteronderneming te starten. Moldavië is een “new frontier country” met veel beweging.

Lees het interview met landbouwraad Arie Veldhuizen

Landbouwteam

Het complete landbouwteam bestaat uit de volgende personen op twee verschillende lokaties:

In Boekarest, Roemenië:

  • Arie Veldhuizen, landbouwraad
  • Anda Popescu, landbouwadviseur
  • Ilinca Motocu, managementondersteuner

In Sofia, Bulgarije:

  • Doriana Milenkova, landbouwadviseur
Anda Popescu AA
Anda Popescu

Anda Popescu

Anda is landbouw-econoom en is vanaf het eerste begin van het landbouwbureau werkzaam in het agri-team. Ze doet zowel beleidswerk (rapportage, analyse, advies) als commercieel werk (handelsbevordering, handelspromotie en troubleshooting). Haar diepgaande kennis van de Roemeense agri-food sector en grote netwerk staat ter beschikking van Nederlandse agrarische bedrijven die de Roemeense markt willen betreden of die hun activiteiten willen uitbreiden in Roemenië.

Doriana Milenkova

Doriana Milenkova

Doriana is al jarenlang landbouwadviseur in Sofia. Zij kent de agro-foodsector in Bulgarije als geen ander en ondersteunt het Nederlands bedrijfsleven op de Bulgaarse markt.

Doriana werkt sinds 2003 op de Nederlandse ambassade in Sofia. Zij is landbouweconoom en spreekt naast Engels en Bulgaars ook Russisch. Zij heeft veel ervaring met de organisatie van missies en beursdeelname. Ze legt contacten met bedrijven, kennisinstellingen en overheden, regelt marktinformatie en beantwoordt vragen over wet- en regelgeving en potentiële Bulgaarse partners. Daarnaast ondersteunt zij de landbouwraad bij het werk in Moldavië.

Ilinca Motocu

Ilinca Motocu

Ilinca Motocu is financieel econoom (BA) met ervaring in business development. Ilinca werkt voor het agri-team sinds 2014. Ze is verantwoordelijk voor alle administratieve zaken en contactpersoon voor het bedrijfsleven bij evenementen en beurzen.

Contact

Contactgegevens Boekarest (Roemenië):

Contactgegevens Sofia (Bulgarije):

Twitter: @NLAgriROBG en @ArieVeldhuizen

Kaart

Landbouwraad Roemenië