Met uw huisdier naar Polen

Als u op vakantie of voor langere tijd naar het buitenland met uw huisdier wil gaan, dan moet u in bezit zijn van een Europees dierenpaspoort.

dierenpassport
©Pexels

Een identificatie van uw dier is verplicht als u gaat reizen. Dit kan door middel van een microchip. Het nummer van de microchip zal uw dierenarts in het dierenpaspoort vastleggen.

Als u wilt reizen met uw hond, kat of fret, dan moet uw dier gevaccineerd zijn tegen rabiës. Rabiës (hondsdolheid) is een virusziekte die levensgevaarlijk is voor alle warmbloedige dieren, inclusief de mens. De ziekte komt in het wild voor bij vossen en vleermuizen.

Onderstaand een globaal overzicht van de voorschriften ten aanzien van Polen, zoals dit begin 2016 geldig is. Voor de meest actuele informatie neemt u contact op met de ambassade van het land dat u wilt bezoeken. Ook op de site van de NVWA kunt u veel nuttige informatie vinden.

Vaccinatie tegen rabiës is geldig vanaf de 21e dag na de injectie (in geval van een eerste injectie bij een dier van 12 weken) en op de dag van de injectie (in geval van een herinneringsinjectie bij oudere beesten), dit in verband met de werkzaamheid van het vaccin.

Het is niet toegestaan om met een jong dier naar Polen te komen dat niet gevaccineerd is.

Voor andere dieren zoals konijnen, hamsters, ratten etc. is geen documentatie verplicht.