Over de Landbouwraad Mexico

Erik Plaisier is sinds augustus 2019 werkzaam als landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Mexico-stad. Hij heeft als werkgebied de landen Mexico en Cuba.

Landbouwteam

Het complete landbouwteam bestaat uit:

Eric Plaisier
Erik Plaisier

Landbouwraad Mexico-Stad

Erik Plaisier is sinds augustus 2019 landbouwraad voor Mexico en Cuba. Erik is bedrijfseconoom, en werkte hiervoor in verschillende landen voor de Nederlandse overheid in de ontwikkelingssamenwerking, met name in de MKB-ontwikkeling en internationale handel in Latijns Amerika.

Lees het interview met landbouwraad Erik Plaisier

Frank Hoogendoorn
Frank Hoogendoorn

Landbouwadviseur Mexico-Stad

Frank Hoogendoorn is sinds 2011 werkzaam op de landbouwafdeling in Mexico-Stad. Frank is het aanspreekpunt voor de tuinbouwsector en geeft opvolging aan de veterinaire en fytosanitaire dossiers. 

Benjamin Leal
Benjamin Leal

Contactpersoon voor de dierlijke sector en administratief medewerker Mexico-Stad

Benjamin Leal werkt sinds mei 2021 als beleidsondersteuner op de landbouwafdeling na werkzaam te zijn geweest binnen het economisch team van de Nederlandse ambassade. Naast de administratieve werkzaamheden voor de landbouwafdeling, is Benjamin ook aanspreekpunt voor de sierteelt en dierlijke producten.

Werkzaamheden landbouwteam

De focus verschilt per land:

  • in Mexico op tuinbouw, pluimvee, kennis (agroparken en -logistiek), en regionale activiteiten in NAFTA verband (met landbouwraad in Washington).
  • in Cuba op ondersteuning beginnende particuliere sector, zowel in tuinbouw als op het gebied van veevoer, import van levensmiddelen en kennis/technologie.

Contactgegevens

  • Adres: Landbouwteam Nederlandse ambassade in Mexico-Stad, Volcán 150, piso 2, Edificio Qúbica, Col. Lomas de Chapultepec, C.P. 11000, Mexico-Stad
  • Email: mex-lnv@minbuza.nl
  • Telefoon: +52 55 11 05 65 60
  • Twitter: @AgriMexico

Landbouwraad Mexico