Rapport en webinar zakelijke kansen pluimveesector Marokko

De Landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Rabat heeft begin April 2022 het Engelstalige rapport gepubliceerd over de zakelijke kansen in de pluimveesector van Marokko. De studie is uitgevoerd door de Netherlands Africa Business Council (NABC) met ondersteuning van RVO. In dit rapport krijgt u een overzicht over ontwikkelingen in de pluimveesector in Marokko, welke kansen er liggen en hoe u daarop kunt inspelen.

De afgelopen tien jaar is de pluimveesector in Marokko snel gegroeid. Voor de komende 10 jaar is de verwachting dat dit met 5% per jaar zal doorgroeien. De Marokkaanse pluimvee sector kent twee kanten: een opkomend, grootschalig en modern-industri√ęle sector, en een traditionele, familiaire en kleinschalige kant. De transitie van traditioneel naar modern vereist kennis, kunde en technologie die de Nederlandse pluimvee sector in huis heeft.

U kunt de studie in bijlage hieronder downloaden.

Op 14 april organiseert NABC een webinar waarin het rapport zal worden toegelicht. Als u hiervoor belangstelling heeft kunt u kontakt opnemen met NABC (laurens.kuipers@nabc.nl )

Poultry