Over de Landbouwraad Marokko

Niek Schelling werkt sinds 3 augustus 2018 als landbouwraad op de Nederlandse ambassade te Rabat, Marokko. Zijn werkgebied omvat sinds augustus 2019 de landen Marokko en Senegal.

Na zijn doctoraalstudie Geologie aan de Universiteit Utrecht, begon hij zijn loopbaan in 1983 bij het ministerie van Landbouw en Visserij. Hij was daar regiomanager voor landen in Azie, Noord-Afrika, Oosteuropa en Noord Amerika. Ook was hij sectorspecialist voor de zuivelindustrie en coordinator veterinaire markttoegang.  Hij was landbouwattaché voor Duitsland en Zwitserland en hij werkte enkele jaren bij FAO in Rome. Hij was landbouwraad in Pretoria en nu in Rabat voor Marokko en Senegal.

Lees het interview met landbouwraad Niek Schelling

Niek Schelling

Het landbouwteam, waaraan landbouwraad Niek Schelling leiding geeft, is gevestigd in de Nederlandse Ambassade in Rabat, Marokko en in de Ambassade in Dakar, Senegal.

Het complete landbouwteam bestaat uit:

  • Mr. Niek Schelling, landbouwraad
  • Mr. Amine Moustanjidi, landbouwadviseur
  • Mr. Yassine Errachti, beleidsondersteuner landbouw
  • Mrs. Viviane Faye, landbouwadviseur te Dakar, Senegal

De activiteiten van het team richten zich speciaal op de sectoren tuinbouw, melkveehouderij en aardappelteelt. Algemene taken van de landbouwraad en zijn team betreffen de agrohandelsbemiddeling en het bewaken van de markttoegang voor Nederlandse agroproducten. Daarnaast is er aandacht voor de bescherming van de natuur.

Contactgegevens

U kunt de landbouwraad en zijn team bereiken via:

Nederlandse Ambassade

40, Rue de Tunis | Quartier Tour Hassan
Hassan, Rabat | Marokko

Telefoon : +212 537 219 613
Fax : +212 537 219 665
Email: rab-lnv@minbuza.nl

Twitter: @NLagriMaghreb

Landbouwraad Marokko