Over de Landbouwraad Irak

Hans Smolders is werkzaam als landbouwraad voor Iran (sinds 2017) en Irak (sinds 2019). Hij is gestationeerd op de Nederlandse ambassade in Teheran.

Hans.smolders
Hans Smolders

Landbouwraad

Studeerde plantenveredeling aan de Wageningen UR en werkte 15 jaar in Azië als adviseur op het terrein van landbouwketenontwikkeling, vluchtelingenhulp en voedselzekerheid. Daarna werkte hij onder meer voor de NVWA in Roemenië, het ministerie van Economische Zaken en bij RVO. Bij deze laatste organisatie spande hij zich in voor internationale publiek-private samenwerking in de water- en voedselsector.

Lees het interview met landbouwraad Hans Smolders

Landbouwteam

De Landbouwraad richt op het versterken van de handelsrelaties en het creëren van kansen voor het Nederlands bedrijfsleven o.a. in de land - en tuinbouw, dierlijke en plantaardige ketens, visserij en water management. Als u informatie of ondersteuning nodig heeft bij het opzetten of uitbreiden van uw business in en met Irak,  klopt u dan gerust bij ons aan.     

De Landbouwraad is actief in Centraal-Zuid Irak en in de Koerdistan Regio. Hij wordt daarin bijgestaan door:

Abdulazeez Dala Ali

Mr. Abdulazeez Dala Ali is sinds juni 2019 lokaal economisch medewerker op de Nederlandse ambassade in Baghdad en heeft landbouw in zijn portefeuille. Zijn focus ligt op het onderhouden van contacten met de private sector en de nationale en provinciale overheden. Verder is hij het aanspreekpunt van verschillende sectoren zoals o.a. agrofood, tuinbouw en dierlijke en plantaardige landbouwproducten.

Contact

  • Email: bag-lnv@minbuza.nl
  • Twitter @AgroIrak
  • Tel:  (+964) 780 053 4797 (Baghdad)
  •          (+964) 751 501 9756 (Erbil)
  •          (+98) 212 366 02 12 (Teheran)