Over de LVVN-raad Irak

Marion van Schaik is sinds september 2021 werkzaam als LVVN-raad op de Nederlandse ambassade in Teheran. Haar werkgebied bestaat uit Iran en Irak. Vanuit het Nederlandse Consulaat-Generaal in Erbil, regio Koerdistan in Irak, wordt ze bijgestaan door landbouwadviseur Hoshang Hamad.

Marion van Schaik
Marion van Schaik

Marion van Schaik studeerde aan de Wageningen Universiteit en Twente Universiteit. Buiten Nederland werkte Marion onder andere in de Democratische Republiek Congo, Madagaskar en de VS. Zij richtte zich daarbij op geïntegreerd waterbeheer, agroforestry, innovaties rondom watergebruik in de landbouw, en landbouwketens. Zij ziet er naar uit zich in te zetten om de samenwerking tussen Nederland-Iran en Nederland-Irak op het gebied van landbouw, agro-business, voedsel, de water-voedsel-klimaat nexus, en landbouwonderzoek te stimuleren, en de wederzijdse handel te bevorderen. Lees het interview met Marion van Schaik.

LAN team

Het LAN team richt zich op het versterken van de handelsrelaties en het creëren van kansen voor het Nederlands bedrijfsleven o.a. in de land - en tuinbouw, dierlijke en plantaardige ketens, visserij en water management. Als u informatie of ondersteuning nodig heeft bij het opzetten of uitbreiden van uw business in en met Irak, klopt u dan gerust bij ons aan.     

De LVVN-raad is actief in Centraal-Zuid Irak en in de Koerdistan Regio. Zij wordt daarin bijgestaan door:

Beeld: ©HH
Hoshang Hamad

Hoshang Hamad is sinds eind mei 2021 werkzaam als landbouwadviseur bij het Consulaat-Generaal van Nederland in Erbil. Hij is geboren in Erbil, regio Koerdistan in Irak. Hij voltooide zijn undergraduate studies (Bsc) aan de Salahaddin University, Erbil en zijn graduate studies (Msc) in Plant Protection aan de University of Ondokuz Mayis, Turkije. Voordat hij bij het consulaat kwam, werkte hij in de private sector en als onderzoeker aan het College of Agriculture Engineering Science, Salahaddin University, Erbil. Hij heeft meer dan 6 jaar ervaring in landbouwonderzoek, onderwijs en training van boeren in de publieke en private sector. Hij vertegenwoordigt het landbouw netwerk voor heel Irak en werkt vanuit Erbil nauw samen met de Nederlandse ambassade in Baghdad. Zijn focus ligt op het onderhouden van contacten met de private sector en de nationale en provinciale overheden in zowel Irak als de Koerdistan regio van Irak. Verder is hij het aanspreekpunt van verschillende sectoren zoals o.a. agrofood, tuinbouw en dierlijke en plantaardige landbouwproducten.

Contact

  • Email: erb-lnv@minbuza.nl
  • X: @AgroIrak
  • Tel:  (+964) 780 053 4797 (Baghdad)
  •           (+964) 751 501 9756 (Erbil)
  •           (+98) 212 366 02 12 (Teheran)