Radioprogramma over tuinbouw in Ethiopië

Jungle Talks en Paprika Tasty Radio bespreken via een Nederlands tweewekelijks radioprogramma ontwikkelingen van de tuinbouwsector in verschillende landen. De landbouwraden nemen ook actief aan deze uitzendingen mee. Deze keer is Ethiopië aan de beurt. Schakel donderdag 11 februari vanaf 16:00 uur in op de live uitzending en kom meer te weten over de tuinbouwontwikkelingen in dit land en de ervaring van Nederlandse bedrijven.

Naast de landbouwraad vanuit de Nederlandse ambassade in Addis Abeba, Meeuwes Brouwer, komen aan het woord, Ronald Vijverberg (General Manager van Florensis Ethiopia), Paul Holla (directielid bij Holla Roses) en Danny Koppes, (General Manager van Klaver Flowers). Gespreksleider is Ed Smit van Jungle Talks.

Ethiopië bleef zelfs in de beginperiode van COVID-19 ‘’aan de markt’’. De logistiek  bleef intact en kwekerijen produceerden door, ook al verbleef het Nederlandse management van veel bedrijven in Nederland. Hoe deden ze dat? Wat maakt Ethiopie anders dan haar Oost-Afrikaanse buren of concurrenten zoals Kenia, Oeganda en Tanzania? En hoe ziet de toekomst van de tuinbouw er in dit land uit?

‘’Jungle Talks to ... ‘’ is een initiatief van Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en wordt ondersteund door RVO. Schakel voor deze nieuwe live-uitzending donderdag 11 februari in op www.paprikatastyradio.nl om 16.00 uur en blijf luisteren tot 17.30 uur. De uitzending zal de week erna herhaald worden, op donderdag 18 februari ook om 16:00 uur.

Eerdere afleveringen terugluisteren?

Alle eerdere afleveringen van de serie ‘Jungle Talks to ...’ vind je als podcast terug op http://www.goedemorgen.podbean.com/ via zoekfunctie met als trefwoord Jungle Talks.

In deze serie komen na Ethiopië nog de landen Polen (25 februari), Canada (11 maart) en het Verenigd Koninkrijk (25 maart) aan bod.

Omgeving Hawassa