Over de LNV-raad Cuba

Wendele van der Wiele is sinds augustus 2023 werkzaam als LNV-raad op de Nederlandse ambassade in Mexico-stad. Zij heeft als werkgebied de landen Mexico en Cuba.

LAN team

Het complete LAN team bestaat uit:

Wendele van der Wiele
Wendele van der Wiele

LNV-raad Mexico-Stad

Wendele van der Wiele is sinds augustus 2023 LNV-raad voor Mexico en Cuba. Tot zomer 2023 was Wendele van der Wiele programmamanager Partners voor Water bij RVO, waar zij werkte aan integraal watermanagement in verschillende landen. In Mexico en Cuba zet ze zich samen met haar team in voor het promoten van duurzame voedselsystemen, biodiversiteit en het tegengaan van ontbossing. Het LAN team zet zich tevens in voor het ondersteunen van het Nederlandse agro-bedrijfsleven, onder meer in horticultuur en de bloemensector. Daarnaast is kennisuitwisseling tussen Nederland en Mexico en Cuba een belangrijk thema. Wendele is cultureel antropoloog en heeft een master in Latijns Amerika studies.  Lees hier het interview met Wendele van der Wiele.

Frank Hoogendoorn
Frank Hoogendoorn

Landbouwadviseur Mexico-Stad

Frank Hoogendoorn is sinds 2011 werkzaam op de landbouwafdeling in Mexico-Stad. Frank is het aanspreekpunt voor de tuinbouwsector en geeft opvolging aan de veterinaire en fytosanitaire dossiers.

Benjamin Leal
Benjamin Leal

Contactpersoon voor de dierlijke sector en administratief medewerker Mexico-Stad

Benjamin Leal werkt sinds mei 2021 als beleidsondersteuner op de landbouwafdeling na werkzaam te zijn geweest op andere plekken binnen de ambassade. Naast de administratieve werkzaamheden voor het LAN kantoor, is Benjamin ook aanspreekpunt voor dierlijke producten.

Werkzaamheden LAN team

De focus verschilt per land:

  • in Mexico op tuinbouw, pluimvee, kennis (agroparken en -logistiek), en regionale activiteiten in NAFTA verband (met landbouwraad in Washington).
  • in Cuba op ondersteuning beginnende particuliere sector, zowel in tuinbouw als op het gebied van veevoer, import van levensmiddelen en kennis/technologie.

Contact

Contactgegevens

  • Adres: Nederlandse ambassade in Mexico-Stad, Volcán 150, piso 2, Edificio Qúbica, Col. Lomas de Chapultepec, C.P. 11000, Mexico-Stad
  • Email: mex-lnv@minbuza.nl
  • Telefoon: +52 55 11 05 65 60
  • Twitter: @AgriMexico

LNV-raad Cuba