Over de LNV-raad Colombia, Ecuador en Peru

Léontine Crisson is sinds augustus 2021 werkzaam als LNV-raad op de Nederlandse ambassade in Bogota. De LNV-raad heeft als werkgebied Colombia, Ecuador en Peru.

Léontine Crisson
Léontine Crisson

Léontine Crisson - LNV-raad

Léontine Crisson werkt sinds augustus 2021 als LNV-raad in Bogotá, voor Colombia, Peru en Ecuador. Ze werkt daar samen met het team aan verduurzaming van de agroketens en kringlooplandbouw, “feeding the cities” – waaronder tuinbouwontwikkeling en agrologistiek, en de andere onderwerpen zoals biodiversiteit en bossen, die steeds meer in de belangstelling komen te staan. Het team ondersteunt het Nederlandse agro-bedrijfsleven dat in veel sectoren actief is in deze regio, waaronder bloemen, zaden en water-voor-landbouw, en werkt samen met agro-kennisinstellingen uit Nederland en in de landen in het werkgebied.

Léontine was hiervoor LNV-raad in Argentinië, en werkt sinds 2002 bij het ministerie van LNV, onder andere bij het markttoegangsteam fytosanitair en in multilaterale thema’s zoals agrobiodiversiteit. Léontine studeerde bedrijfscommunicatie met Spaans als hoofdtaal in Nijmegen. Internationaal kunnen werken is altijd haar passie geweest, en ze is blij dat ze in het LNV Attaché Netwerk kan bijdragen aan de relaties tussen landen, een goede positie van Nederland, en duurzamere voedselsystemen.

Lees het interview met Léontine Crisson

LAN team

Het complete LAN team bestaat uit de volgende personen op twee verschillende lokaties:

In Bogota, Colombia:

  • Léontine Crisson, LNV-raad
  • Nicolás González García, landbouwadviseur
  • María Fernanda Bernal, beleidsondersteuner landbouw

In Lima, Peru:

  • Salvador Orrego, landbouwadviseur
Nicolás González García
Nicolás González García

Nicolás González García - Landbouwadviseur

Hola! Mijn naam is Nicolas González García, ik werk sinds juni 2021 als deel van het LAN team en sinds april 2023 als agricultural advisor bij LAN Bogota. Ik ben geboren in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, maar opgegroeid in Costa Rica en op het Colombiaanse platteland. Daar was ik omringd door de natuur en gewassen, dus voor mij was het logisch dat ik ingenieur landbouwindustrie werd. Ik begon voor de overheid te werken in beleid voor ondersteuning van lokale agribusiness bij markttoegang en innovatie. Daar leerde ik over alle uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd om nieuwe manieren van produceren te genereren en tegelijkertijd economische kansen te ontsluiten. Om deze reden heb ik besloten een ​​Master Plattelandsontwikkeling te doen om meer ervaring op te doen in sociaal-productieve projecten met boeren en inheemse gemeenschappen, maar ook internationale bedrijven, waar ik mijn masterscriptie heb gedaan. Door al deze ervaring kwam ik ook in de academische sector terecht, waar ik als onderzoeker deelnam aan zowel publieke als private allianties met lokale overheden en bedrijven zoals Ecopetrol (oliesector). In mijn vrije tijd kijk ik graag vogels, en ik houd van wandelen en buitenactiviteiten.

Salvador Orrego
Salvador Orrego

Salvador Orrego - Landbouwadviseur

Salvador voelt zich vereerd de eerste landbouwadviseur in Peru te zijn en deel uit te maken van het LAN team dat opereert in de voorhoede van de landbouw. Als onderdeel van zijn taken zal hij de ontwikkeling van kringlooplandbouw stimuleren en de overdracht van kennis en technologie vanuit Nederland naar Peru bevorderen. Salvador heeft een bachelordiploma in agronomie aan de Universidad Nacional Agraria La Molina en een masterdiploma aan de National Taiwan University (NTU), evenals een specialisatie in financiën aan de Universidad del Pacifico. Zijn voorgaande werk is altijd gericht geweest op de duurzame kennis en duurzame ontwikkeling van verschillende schakels in agrarische waardeketens. Hij is betrokken geweest bij verschillende processen, zoals de productie van landbouwproducten, certificeringen voor koffie en cacao, internationale handel en detailhandel; werk in de private sector, voor de Peruaanse overheid, non-profitorganisaties en internationale samenwerking.

"Ik ben me ervan bewust dat de uitdaging die voor ons ligt groot is, te beginnen met het schrijven van deze nieuwe pagina in de relatie tussen beide landen, maar ik wil graag samenwerken met het LAN team om een inclusieve en duurzame landbouw te creëren."

Maria Fernanda Bernal
María Fernanda Bernal

María Fernanda Bernal - beleidsondersteuner landbouw

María Fernanda has been working as the Agricultural Officer for the LAN team in Bogota since may 2023. She was born in a town called Roldanillo, in the department of Valle del Cauca, where she grew up surrounded by green fields and fresh air. Since she was a child, she has been curious about other cultures and learning about them: customs, languages, food, etc. As a result, besides of Spanish, she now speaks English, French, a little Portuguese and will soon start Dutch classes.

She graduated in 2013 as a professional in Finance and International Relations (Externado de Colombia). In 2016, she obtained her degree as a specialist in International Business, and after that a master's degree in International Trade in 2020.  She started her professional career as a trade mission coordinator at the Chamber of Commerce France-Colombia. Subsequently, she worked with the AWEX commercial office of the Belgian Embassy as an economic and commercial assistant for 6,5 years. After having lived in the United States for two years, she found this opportunity in the LAN team.

"I feel lucky to work for this beautiful team where I have met very valuable people who are always willing to help, but also that I am very excited because as Agricultural Officer I will be able to contribute in some way to promote a more sustainable agriculture".

The LAN Bogota team during a Team Building activity in collaboration with Manq'a
The LAN Bogota team during a Team Building activity in collaboration with Manq'a. F.l.t.r. Salvador Orrego, Léontine Crisson, María Fernanda Bernal, Nicolás González García

Contactgegevens

LNV-raad Colombia