Over de Landbouwraad Colombia, Ecuador en Peru

Léontine Crisson is sinds augustus 2021 werkzaam als landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Bogota. De landbouwraad heeft als werkgebied Colombia, Ecuador en Peru.

Léontine Crisson
Léontine Crisson

Léontine Crisson - Landbouwraad

Léontine Crisson werkt sinds augustus 2021 als landbouwraad in Bogotá, voor Colombia, Peru en Ecuador. Ze werkt daar samen met het team aan verduurzaming van de agroketens en kringlooplandbouw, “feeding the cities” – waaronder tuinbouwontwikkeling en agrologistiek, en de andere onderwerpen zoals biodiversiteit en bossen, die steeds meer in de belangstelling komen te staan. Het team ondersteunt het Nederlandse agro-bedrijfsleven dat in veel sectoren actief is in deze regio, waaronder bloemen, zaden en water-voor-landbouw, en werkt samen met agro-kennisinstellingen uit Nederland en in de landen in het werkgebied.

Léontine was hiervoor landbouwraad in Argentinië, en werkt sinds 2002 bij het ministerie van LNV, onder andere bij het markttoegangsteam fytosanitair en in multilaterale thema’s zoals agrobiodiversiteit. Léontine studeerde bedrijfscommunicatie met Spaans als hoofdtaal in Nijmegen. Internationaal kunnen werken is altijd haar passie geweest, en ze is blij dat ze in het landbouwattachénetwerk kan bijdragen aan de relaties tussen landen, een goede positie van Nederland, en duurzamere voedselsystemen.

Lees het interview met Léontine Crisson

Landbouwteam

Het complete landbouwteam bestaat uit de volgende personen op twee verschillende lokaties:

In Bogota, Colombia:

  • Léontine Crisson, landbouwraad
  • Andrés Santana Bonilla, landbouwadviseur
  • Nicolás González García, beleidsondersteuner landbouw

In Lima, Peru:

  • Salvador Orrego, landbouwadviseur
Team in Bogota en Lima
Andrés Santana Bonilla
Andrés Santana Bonilla

Andrés Santana - Landbouwadviseur

Andrés Santana is sinds oktober 2015 werkzaam bij de Nederlandse Ambassade in Bogota, beginnend als handelsmedewerker. Toen er een landbouwraad in Colombia werd aangesteld, werd Andrés gepromoveerd tot adviseur landbouw. Daarvoor had hij bijna twee jaar de leiding over de sector Technische Samenwerking van de Braziliaanse Ambassade in Colombia.

Andrés ondersteunt actief de Nederlandse handelspromotie sinds de verschuiving in de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Colombia van hulp naar handel. Ook hij is sterk betrokken geweest bij de ondersteuning die Nederland aan Colombia geeft bij de uitvoering van het vredesakkoord in de onderwerpen gerelateerd aan landbeheer.

Hij heeft onlangs een master afgerond in plattelandsontwikkeling en heeft twee bachelors, één in economie en één in financiën en internationale handel. Andrés wil graag leren van verschillende culturen, daarom leerde hij Engels en Portugees, nu leert hij Nederlands. Hij houdt ook van reizen, lezen en het bijwonen van concerten.

Salvador Orrego
Salvador Orrego

Salvador Orrego - Landbouwadviseur

Salvador voelt zich vereerd de eerste landbouwadviseur in Peru te zijn en deel uit te maken van het LAN-team dat opereert in de voorhoede van de landbouw. Als onderdeel van zijn taken zal hij de ontwikkeling van kringlooplandbouw stimuleren en de overdracht van kennis en technologie vanuit Nederland naar Peru bevorderen. Salvador heeft een bachelordiploma in agronomie aan de Universidad Nacional Agraria La Molina en een masterdiploma aan de National Taiwan University (NTU), evenals een specialisatie in financiën aan de Universidad del Pacifico. Zijn voorgaande werk is altijd gericht geweest op de duurzame kennis en duurzame ontwikkeling van verschillende schakels in agrarische waardeketens. Hij is betrokken geweest bij verschillende processen, zoals de productie van landbouwproducten, certificeringen voor koffie en cacao, internationale handel en detailhandel; werk in de private sector, voor de Peruaanse overheid, non-profitorganisaties en internationale samenwerking.

"Ik ben me ervan bewust dat de uitdaging die voor ons ligt groot is, te beginnen met het schrijven van deze nieuwe pagina in de relatie tussen beide landen, maar ik wil graag samenwerken met het LAN-team om een inclusieve en duurzame landbouw te creëren."

Nicolás González García
Nicolás González García

Nicolás González García - Beleidsondersteuner landbouw

Hola! Mijn naam is Nicolas González García, ik werk sinds juni 2021 als agricultural officer bij LAN Bogota. Ik ben geboren in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, maar opgegroeid in Costa Rica en op het Colombiaanse platteland. Daar was ik omringd door de natuur en gewassen, dus voor mij was het logisch dat ik ingenieur landbouwindustrie werd. Ik begon voor de overheid te werken in beleid voor ondersteuning van lokale agribusiness bij markttoegang en innovatie. Daar leerde ik over alle uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd om nieuwe manieren van produceren te genereren en tegelijkertijd economische kansen te ontsluiten. Om deze reden heb ik besloten een ​​Master Plattelandsontwikkeling te doen om meer ervaring op te doen in sociaal-productieve projecten met boeren en inheemse gemeenschappen, maar ook internationale bedrijven, waar ik mijn masterscriptie heb gedaan. Door al deze ervaring kwam ik ook in de academische sector terecht, waar ik als onderzoeker deelnam aan zowel publieke als private allianties met lokale overheden en bedrijven zoals Ecopetrol (oliesector). In mijn vrije tijd kijk ik graag vogels, en ik houd van wandelen en buitenactiviteiten.

Contactgegevens

Landbouwraad Colombia