Over het Landbouwteam

Sinds september 2018 is Wouter Verhey werkzaam als landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Peking. Het volledige landbouwteam in China bestaat momenteel uit 10 mensen, werkzaam in het ambtsgebied China (inclusief Hong-Kong) en Mongolië.

Wouter Verhey wordt in Peking ondersteund door Karel van Bommel, Yan Su, Lily Zhang, Suzanne Brugmans en Maggie Tan. Op de Consulaat Generaals in Shanghai, Guangzhou en Chongqing worden zij ondersteund door Ang Li, Robbie Wang en Xizhe Hu. Klik hier voor de volledige contactgegevens van de landbouwteams op de verschillende lokaties in China. Daarnaast wordt het gehele team ondersteund door de collega’s in de regio op de 6 Netherlands Business Support Offices (NBSO) in Jinan, Nanjing, Wuhan, Dalian, Qingdao en Chengdu. Voor meer informatie over de NBSO's, klik hier.

Wouter Verhey

Wouter Verhey - Landbouwraad te Peking

Wouter Verhey werkt sinds september 2018 namens het ministerie van LNV als landbouwraad in Peking met als werkgebied China en Mongolië. Daarvoor was hij vier jaar landbouwraad in India en in een nog verder verleden in Mexico en Polen. Ook heeft hij diverse functies gehad op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag. Hij begon zijn loopbaan bij Staatsbosbeheer. Lees hier het interview met Wouter Verhey.

Karel van Bommel

Karel van Bommel - Landbouw Attaché te Peking

Karel van Bommel is onze landbouwattaché die verantwoordelijk is voor veterinaire en fytosanitaire markttoegang in China en Mongolië. Daarvoor was hij 3 jaar gedelegeerd aan de Europese Commissie – DG Landbouw. Sinds 2008 werkt hij in verschillende functies bij het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en daarvoor bij het LEI-Wageningen UR. Lees hier het interview met Karel van Bommel.

YSklein

Yan Su - Landbouwadviseur te Peking

Yan Su is sinds 2016 landbouwadviseur op de Nederlandse Ambassade in Peking. Ze is verantwoordelijk voor markttoegang dossiers voor export vanuit Nederland naar China, beleidswijzigingen en analyse, en de samenwerking tussen de Chinese en Nederlandse overheid. Yan Su is onderdeel van het LNV-team in Peking sinds 2008, in het verleden hield ze zich bezig met dier-gerelateerde zaken en het organiseren van evenementen en exposities.

Lily Zhang

Lily Zhang - Landbouwadviseur te Peking

Lily Zhang is landbouwadviseur op de Nederlandse Ambassade in Peking sinds 2014. Lily heeft een achtergrond in tuinbouw en marketing. Binnen het landbouwteam in Peking houdt zij zich bezig met handelsverzoeken uit Nederland, faciliteert zij de Nederlandse bedrijven in China en houdt ze marktontwikkelingen in de gaten. Zo monitort sectorontwikkelingen en gaat op zoek naar kansen in de markt voor Nederlandse bedrijven. Daarnaast vervult Lily ook een pr-functie en neemt ze het voortouw in het opzetten van B2B samenwerkingen en projecten.

Suzanne Brugmans

Suzanne Brugmans - Managementondersteuner landbouwzaken te Peking

Suzanne is werkzaam op de Nederlandse ambassade in Peking als managementondersteuner en houdt zich voornamelijk bezig met alle administratieve afhandelingen binnen het landbouwteam. Hiervoor is Suzanne werkzaam geweest in soortgelijke functies bij Defensie en de Nationale Politie in Nederland.

Maggie Tan

Maggie Tan - management ondersteuner landbouwzaken te Peking

Sinds januari 2021 werkt Maggie Tan als managementondersteuner op de Nederlandse ambassade in Peking. Maggie heeft verscheidene jaren in Nederland gewoond en gestudeerd waar ze haar bachelor en master in Business studies heeft gehaald. Voordat ze startte bij het landbouwteam, werkte ze al een aantal jaren op de Nederlandse ambassade in Peking.

Ang Li

Ang Li - Landbouwadviseur te Shanghai

Sinds januari 2021 werkt Ang Li als landbouwadviseur op het Nederlandse Consulaat Generaal in Shanghai. Op het Consulaat Generaal faciliteert Ang Li het Nederlandse landbouw-gerelateerde bedrijfsleven in de regio’s Jiangsu, Zhejiang, Anhui en Shanghai.

Xizhe Hu

Xizhe Hu - Landbouwadviseur te Chongqing

Xizhe Hu is landbouwadviseur op het Nederlandse Consulaat Generaal in Chongqing sinds november 2015. Na het behalen van zijn masterdiploma Greenhouse Horticulture op de Universiteit Wageningen, werkte Xizhe een aantal jaar als consultant voor broeikas groententelers. Xizhe is verantwoordelijk voor de regio’s Chongqing, Sichuan, Shaanxi, Yunnan en Guizhou. De economie en internationale betrekkingen in West-China ontwikkelen ontzettend snel, en hij is daar om het Nederlandse agri-gerelateerde bedrijfsleven te ondersteunen en kansen en ontwikkelingen in kaart te brengen.

Robbie Wang

Robbie Wang - Landbouwadviseur te Guangzhou

Sinds 2013 is Robbie Wang werkzaam als landbouwadviseur. Hij is gestationeerd op het Nederlandse Consulaat Generaal in Guangzhou. Robbie is afgestudeerd aan de Universiteit Wageningen en hij heeft jaren gewerkt in de agri-sector in Nederland alsook in China. In Guangzhou is Robbie verantwoordelijk voor agro-food gerelateerde business projecten en het organiseren van evenementen. Robbie is actief in Zuid-China bestaande uit Hong-Kong, Guangdong, Guangxi, Fujian en Hainan. Lees het interview met Robbie Wang.