Over de Landbouwraad Chili

Léontine Crisson is sinds augustus 2017 landbouwraad in Buenos Aires voor de landen Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay. In Chili wordt zij ondersteund door landbouwadviseur Gerbrand Jung.

Léontine Crisson

Ze studeerde internationale bedrijfscommunicatie in Nijmegen en begon in 2002 als Rijkstrainee bij de voorloper van het ministerie van EZ. Ze werkte aan verschillende internationale en EU-dossiers, waaronder markttoegang voor plantaardige producten uit Nederland en bilaterale samenwerkingen op het gebied van landbouw en biodiversiteit.

Landbouwteam

Het complete landbouwteam ziet er als volgt uit:

Buenos Aires, Argentinië:

  • Léontine Crisson, landbouwraad
  • María José de Lazzer, landbouwadviseur
  • Ignacio Elena, beleidsondersteuner landbouw
  • Michelle Maessen, managementondersteuner

Santiago de Chile, Chili:

  • Gerbrand Jung, landbouwadviseur

Het team zet ze zich in voor de bevordering van de bilaterale samenwerking met deze landen met behulp van een breed netwerk en in samenwerking met diverse organisaties in het werkgebied. Nadruk ligt op fytosanitaire en veterinaire markttoegang, agrohandels- en investeringsbevordering, en uitwisseling van agrokennis. Cross-overs met de Topsectoren water en logistiek zijn hierbij ook belangrijk.

Gerbrand Jung
Gerbrand Jung

Landbouwadviseur

Gerbrand Jung werkt sinds april 2020 als landbouwadviseur bij de Nederlandse ambassade in Chili. Hij groeide op in het Westland en heeft zodoende affiniteit met de Nederlandse tuinbouwsector. Na zijn studies bestuurskunde en internationale ontwikkelingsstuddies deed hij ervaring op in de internationale sierteelt sector in Uganda en Duitsland. Gerbrand bevordert de bilaterale samenwerking tussen Nederland en Chili op het gebied van landbouw en ondersteunt de Nederlandse agrarische bedrijfsleven vanuit Santiago.

Contactgegevens

Nederlandse ambassade in Argentinië:

Nederlandse ambassade in Chili:

  • Adres: Av. Apoquindo 3500, 13e verdieping, Las Condes (Metro El Golf), Santiago
  • Email: stg-lnv@minbuza.nl

Kaart

Landbouwraad Buenos Aires