29 januari Economische missie agri-tech in Brazilië, 29 januari t/m 2 februari 2023

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

 • Datum -
 • Locatie Brazilië

Heeft u een innovatieve oplossing op het gebied van landbouw of tuinbouw? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Brazilië? Ga dan van 29 januari tot en met 2 februari 2023 mee op economische missie naar 2 belangrijke deelstaten van Brazilië: Minas Gerais en São Paulo.

Drone
Beeld: ©Export Partner

Brazilië is een van de grootste landbouwlanden ter wereld. Het land staat momenteel voor grote uitdagingen op het gebied van verduurzaming van de sector. Er is veel vraag naar Nederlandse kennis, agrologistiek, uitgangsmaterialen, kasbouw, circulaire landbouw, technologie en logistieke oplossingen.

Minas Gerais is na São Paulo de grootste consumentenmarkt van Brazilië. De staat São Paulo is het economische en innovatieve hart van Brazilië en Zuid-Amerika. De 2 staten samen vertegenwoordigen een derde van de Braziliaanse economie. Minas Gerais en São Paulo kenmerken zich door een zeer diverse landbouwsector. De kwaliteit van groenten en fruit wordt steeds belangrijker voor Brazilianen.

Voor wie?

Deelname aan deze missie is interessant voor Nederlandse agri-tech bedrijven en kennisinstellingen met innovatieve oplossingen, en die interesse hebben in zakendoen en samenwerken met Brazilië. De missie is specifiek gericht op bedrijven die zich bezighouden met:

 • handel in groenten en fruit;
 • productie/levering van teeltmateriaal of plantgoed (en zaden) voor plantaardige productie;
 • productie/levering van apparatuur voor groenteproductie en behandeling, koelhuizen, sorteer- en verpakkingsoplossingen;
 • productie/levering van duurzame gewasbeschermingsmiddelen;
 • productie/levering van agrarische technologie digitale systemen en adviesdiensten voor agri/landbouw (remote sensing, processing van satelliet data) voor de productie van groente en fruit;
 • ondersteunende sectoren zoals water, energie en logistiek.

Waarom meedoen?

Deelname aan deze missie biedt veel voordelen. Doe mee en:

 • Krijg informatie over concrete zakelijke en innovatie-kansen op het gebied van agri-tech in Brazilië;
 • Leg contact met potentiële zakenpartners, besluitvormers, relevante Braziliaanse organisaties en de overheid;
 • Bezoek vooruitstrevende Braziliaanse agri-tech bedrijven en instellingen;
 • Maak gebruik van de matchmaking met Braziliaanse bedrijven in São Paulo en Minas Gerais;
 • Volg korte inhoudelijke seminars over agri-technologie samenwerkingen.

Voorlopig programma

De komende maanden vullen wij het programma verder in. Hierbij houden we rekening met de input van deelnemende bedrijven. Het onderstaande programma kan nog wijzigen.

Zondag 29 januari

 • Ochtend. Heenvlucht vanuit Nederland naar Belo Horizonte (Minas Gerais)

Maandag 30 januari

 • Ochtend. Introductie van de handelsmissie, sector en het zakendoen in Brazilië – inclusief overzicht financieringsmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven (GlobalsStars EUREKA, DHI subsidy, InvestInternational, Rabobank, etc.). NBSO office

 • Middag. Individuele matchmaking

 • Avond. Diner of receptie

Dinsdag 31 januari

 • Ochtend. Ontmoeting en bezoek aan sectororganisaties en de overheid (State Secretariat of Economic Development, State Secretariat of Agriculture, Invest MG, BDMG, CODEMGE)

 • Middag. Lunch en bedrijfsbezoek (bijv. aan RefriSol of CEASA Belo Horizonte)

 • Avond. Reis naar São Paulo en receptie

Woensdag 1 februari

 • Ochtend. Officieel staatsbezoek (landbouw en/of gouverneur) van São Paulo (mogelijk met DGBEB, of met ambassadeur en CG)

 • Middag. FIESP (industrie federatie) gevolgd door matchmakingsessies

 • Avond. Receptie/cocktails met deelnemers van de matchmaking, NL bedrijven in São Paulo, en FIESP gasten (> 60 mensen)

Donderdag 2 februari

 • Ochtend. Innovation seminar met focus op Agritech en Remote sensing

 • Middag. Veldbezoek (Holambra of Campinas), bezoek aan de veiling van Holambra en Nederlandse bedrijven

 • Avond. Terugvlucht vanuit São Paulo naar Amsterdam

Deelname en kosten

Meld u nu aan voor deelname aan deze missie. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 25 november 2022. De voertaal is Engels, met – waar nodig – vertaling naar het Portugees en vice versa. Deelname kost € 500 per organisatie exclusief btw (max. 2 personen per organisatie; iedere extra persoon kost € 250 exclusief btw).

De prijs is inclusief briefings over concrete zakelijke kansen in Brazilië, een georganiseerd evenement met potentiële zakenpartners, individuele matchmaking, diners en recepties met belangrijke zakenpartners en besluitvormers en collectief lokaal vervoer. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Dit geldt ook voor eventuele binnenlandse vluchten en reizen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Handelsroute.nl zal een voorstel doen voor een reisarrangement met geschikte hotels en vluchten. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het boeken van hun reis, verblijf en transfer van en naar het vliegveld.

COVID-19-clausule

Mocht voorafgaand aan deze missie de COVID-19-situatie veranderen en gevolgen hebben voor de organisatie van deze missie, dan staat het de organisatie vrij om de missie uit te stellen of te annuleren. De organisatie neemt 6-8 weken voor aanvang van de missie een besluit over het doorgaan van deze economische missie, in het licht van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in Brazilië geldende inreis-regelgeving, en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd. Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie alsnog te annuleren in geval van onvoorziene omstandigheden. Uiteraard worden dan ook geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De overheid verwacht van alle Nederlandse bedrijven dat zij internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) onderschrijven, onder andere door naleving van de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de UN Guiding Principles on Business and Human Rights. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Lees informatie over IMVO. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze missie? Neem dan contact op met:

Jessie Brockhoff, Handelsroute
E: jessie@handelsroute.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Brasilia, het economisch netwerk in Brazilië en Handelsroute.

In opdracht van:

 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit