Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Doet u zaken in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? Of heeft u een investeringsfonds dat investeert in ondernemers in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? En heeft u hulp nodig bij de financiering? Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) helpt u verder!

Volg deze link voor meer informatie en actuele voorwaarden. Zie ook de nieuwe website van DGGF: https://www.dggf.nl/

Lees hieronder enkele voorbeelden uit de praktijk.

Nederlands ondernemersfonds verbetert Senegalese voedselketen

Senegal

Het akkerbouwbedrijf Franzen Landbouw in het Zuid-Hollandse Dirksland exporteert onder meer aardappelen en uien naar West-Afrika. Om in te spelen op de groeiende vraag, start het bedrijf met hulp van het Dutch Good Growth Fund nu ook een akkerbouwbedrijf in Senegal. Dit zorgt voor voedselzekerheid en voedselveiligheid in de regio.

Lees meer

Honingbedrijf Jasmine Bee: ‘Met hulp van Dutch Good Growth Fund kan ik flink opschalen’

Het Jasmine Bee Team. Jasmijn Bleijerveld staat tweede van links.

Jasmijn Bleijerveld richtte haar honingbedrijf Jasmine Bee op vanuit sterke persoonlijke drijfveren. Ze begon met kleinschalige productie en lokale verkoop in Tanzania, maar exporteert binnenkort met hulp van het Dutch Good Growth Fund (DGGF) bulkcontainers met tonnen duurzame honing naar Europa.

Lees meer

Grote impact op voedselzekerheid door samenwerking DGGF en SoilCares

Beeld: ©Soilcares
Hand-held scanner maakt snelle analyse van bodem mogelijk

SoilCares ontwikkelt diensten en hardware (meetapparatuur) voor analyses van grond en veevoer. Hiermee kan een boer bepalen wat de optimale hoeveelheid en samenstelling (kunst)mest is voor een gewas op een bepaald perceel. Ook veehouders gebruiken de apparatuur. Zij kunnen zo meten wat de kwaliteit is van hun voedergewas en hoeveel en welke voedingsstoffen moeten worden toegevoegd voor een optimaal dieet van het vee. Dit geeft boeren de mogelijkheid om hun productiviteit en inkomen aanzienlijk te verhogen.

Lees meer

The Dutch Good Growth Fund supports Dutch investors in developing countries

Entrepreneurs doing business in emerging markets and developing countries, often make a great contribution to economic and social improvements. However, banks are reluctant to finance loans in developing countries due to the high risks involved. To meet the need, the Dutch Ministry of Foreign Affairs provides loans and guarantees worth up to €10 million. Even if no other bank is willing to finance a loan, the Dutch Good Growth Fund (DGGF) can provide stand-alone finance.

Read more

Eerste DGGF-financiering voor investering in Colombia

Goudse kaas en rurale ontwikkeling in Colombia dankzij DGGF

Het Nederlands-Colombiaanse varkensbedrijf en trainingsinstituut HoCoTec is de eerste  onderneming die van het Dutch Good Growth Fund (DGGF) financiering heeft gekregen voor een investering in Colombia. Met de lening investeert het bedrijf in een verdrievoudiging van de productiecapaciteit, een eigen slachterij en een eigen vleesverwerkend bedrijf.

Lees meer

Colombia

Jonge ondernemer Tobias Rijnsdorp produceert Nederlandse kaas in Colombia, met steun van het Dutch Good Growth Fund en in samenwerking met kaasboerderij van Vliet. Het idee is ontstaan in 2013, toen Tobias in Cali in Colombia woonde en zijn afstudeeropdracht uitvoerde. Als geboren Gouwenaar miste hij de Goudse kaas. Toen hij zijn Colombiaanse vrienden de echte Goudse kaas liet proeven, zag hij hoe gek ze hierop waren.

Lees meer

Productie van goedkope en schone brandstof uit energiegewassen in Uganda

In Uganda werkt The Green Elephant aan de productie van goedkope en schone  brandstof. Uit stengels van energiegewassen maakt het bedrijf briketten en pellets, die huishoudens als alternatief voor het milieuonvriendelijke houtskool kunnen gebruiken in hun fornuizen. De bladeren van de stengels worden verwerkt tot veevoeder.

Lees meer