Kansenseminar: behoefte aan Nederlandse hulp bij waterbeheer Brazilië

Rio Grande do Sul, een deelstaat van Brazilië, kampt met rampzalige overstromingen door hevige regenval. Nederlandse bedrijven kunnen met hun waterbeheerexpertise Brazilië helpen. Bent u actief in irrigatie of drainage binnen de watersector of landbouw? Meld u dan aan voor dit seminar op 14 juni van 14:30 - 18:00 in Wageningen.

Rio Grande do Sul

Vraag naar Nederlandse deskundigheid

Brazilië heeft grote problemen met water- en landbouwbeheer. Nederlandse deskundigen in irrigatie (bewatering) en drainage (afwatering) kunnen helpen deze op te lossen.

Brazilië doet daarnaast veel om voedselzekerheid te verbeteren en klimaatverandering te verminderen. Ook daardoor is er veel vraag naar ver ontwikkelde technieken en oplossingen voor drainage en irrigatie. Vooral in Rio Grande do Sul; deze Braziliaanse deelstaat kampt nu met noodweer en grote overstromingen. De hoge zeespiegel en ongunstige wind maken afwatering moeilijk.

Rio Grande do Sul

Rio Grande do Sul is een van de belangrijkste deelstaten van Brazilië als het gaat om landbouw. Hij staat bekend om de oogst van sojabonen, rijst, maïs en tarwe. In Rio Grande do Sul is betere drainage en irrigatie nodig om:

  • oogsten te maximaliseren; 
  • watervoorraden te behouden; 
  • klimaatverandering tegen te gaan;  
  • landbouwproductie te verduurzamen. 

Om dit te doen heeft Brazilië deskundigheid, ervaring en ver ontwikkelde technologieën nodig. De overheid investeert daarom veel in deze technieken voor de landbouw en voedselproductie.

Nederlandse deskundigen in waterbeheer kunnen Brazilië helpen om overstromingen op korte en lange termijn tegen te gaan.

Voor wie?

Dit seminar is voor ondernemers met interesse in waterbeheer en duurzame landbouw in Brazilië. En die daarbij willen samenwerken, kennisdelen en zakendoen met dit Zuid-Amerikaanse land. 

Deelname en aanmelden

Deelname is gratis. U moet zich wel aanmelden.  De voertaal tijdens het seminar is Engels.

Wilt u de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul helpen? Meld u dan nu aan voor dit seminar

Meer weten?

Kijk op RVO.nl voor meer informatie over deze kansenseminar en het programma.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Nynke Schaap, Business Development Coach Brazilië bij RVO