Matchmaking event zaadsector Bangladesh-Nederland

Bent u actief in de zaad(verwerkings)- en/of pootgoedsector? Wilt u uw netwerk internationaal uitbreiden en zakendoen met vooruitstrevende bedrijven uit Bangladesh? Dan hebben we goed nieuws! Op woensdag 5 juni organiseert RVO, de Nederlandse Ambassade in Dhaka, SeedNL en PSPS een matchmaking evenement in Wassenaar, vlakbij Den Haag. 

tuinbouw tomaten Bangladesh

Kansen in zaadsector Bangladesh

Bangladesh is een van de grootste producenten van groenten wereldwijd. Het land produceert jaarlijks 16 miljoen ton groenten. Ruim 16 miljoen boerengezinnen zijn betrokken bij de productie van meer dan 60 soorten groenten. Door verstedelijking en industrialisatie verliest Bangladesh ongeveer 1% landbouwgrond per jaar. Tegelijkertijd is het land erg kwetsbaar voor klimaatverandering, verzilting en onvoorspelbaar weer. Dit zorgt voor een dilemma: de landbouwgrond neemt af, terwijl de vraag naar meer en voedzamer voedsel toeneemt.  

De groei van de tuinbouwsector in Bangladesh is afhankelijk van goede kwaliteit zaden van hoogproductieve rassen. Maar kwaliteitszaden van verbeterde rassen zijn beperkt beschikbaar. Om dit probleem aan te pakken wil Bangladesh graag samenwerken met Nederlandse publieke en private partijen.

Voor wie?

Dit matchmaking evenement biedt u de kans om in contact te komen met bedrijven uit Bangladesh die bekend zijn in de eigen markt, maar ook ervaring hebben met het zakendoen in Nederland. Het is interessant voor u als uw Nederlandse bedrijf actief is in: 

  • pootaardappelen en uien (geschikt voor regio Azië); 
  • klimaatbestendige zaden/salt-tolerant seeds; 
  • koeling en opslag technologieën (aardappels, uien en groentezaden);
  • verpakkings- en verwerkingstechnologieën;
  • training en kennisoverdracht op het gebied van bedekte teelt en klimaatbestendige tuinbouw;
  • kweken van zaailingen;
  • landbouwmachines.

Aanmelden

Ontdekt uw zakelijke kansen en meldt u aan via RVO.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met psps business abroad: Jeroen van Baren, Projectmanager (vanbaren@psps-ba.nl).