Lily Promotion Japan viert haar 12-jarige bestaan

In oktober 2023 werd het 12-jarig bestaan van “Lily Promotion Japan”, de brancheorganisatie alhier ter promotie van de Nederlandse leliesector, gevierd op de Residentie van de Nederlandse Ambassade.

Het jubileum werd gevierd met meer dan 70 vertegenwoordigers van de Japanse en Nederlandse leliebloembollen/snijbloemen-keten, in aanwezigheid van de heer Masato Toyoshima, Voorzitter, Bulb & Bulb Flower Group, Japan Flower Growers Association, de heer Jan de Wit, voorzitter van de Verre Oosten/Oceanië landengroep van Anthos en belangrijke Nederlandse bloembollenexporteurs. 

Theo Peters, Zaakgelastigde, de gastheer van het jubileum, heeft in zijn toespraak veel succes gewenst aan de stakeholders van de gehele lelieketen in het nieuwe jaar 2024, het jaar van de draak. De draak is een symbool van onuitputtelijke energie en kracht.

Speciaal voor deze gelegenheid werden er twee lezingen gehouden: “Communicating the Charm of Lily Fragrance” door Dr. Naomi Okubo, Deputy Leader, Materials Development Group, NARO en  “Marriage of Wine and Lilies” door Mw. Tamaki Ozawa, CEO, Flower Garden Co., Ltd. die een wijnselectie had gemaakt die goed paste bij de cultivar “Siberia”, waarbij de aanwezigen de geur van de lelie en de smaak van de wijn konden proeven.

Foto: Yosuke Naruse

De Lily Promotion Japan voert allerlei promotieactiviteiten uit om de bekendheid van de Nederlandse leliesector te verhogen onder de Japanse consumenten. Zo hebben ze de laatste jaren twee nieuwe lelievariëteiten genoemd naar twee topsporters die in beide landen bekend zijn. Zo heeft een cultivar in vrolijk oranje de naam “Kodaira” gekregen, genoemd naar Nao Kodaira, gouden medaille winnares in het schaatsen. Een felrode leliesoort werd “Shinji Ono” genoemd, om eer te betonen aan de topvoetballer die Feyenoord leidde naar de UEFA-beker in 2002. De “Kodaira” is sinds voorjaar 2022 te koop in Japan en de “Shinji Ono” zal in het voorjaar dit jaar beschikbaar zijn op de Japanse markt.

Denise Lutz, Landbouwraad, heeft een dankwoord uitgesproken aan de heren Isao Kaneto en Len Alkemade van Lily Promotion Japan voor hun doorlopende inzet om Nederlandse lelies onder de aandacht te brengen van de Japanse consumenten.

V.l.n.r.: mw. Eriko Matsushima, bloemschikster, mw. Denise Lutz Landbouwraad in Japan, dhr. Aogu Saito, bloemschikker, dhr. Theo Peters, Zaakgelastigde in Japan, mw. Erika Nagatomo, bloemschikster, en mw. Nury Disegne, Handels en Landbouw Attache, Chileense Ambassade in Tokio. Foto: Yosuke Naruse
  • Theo Peters, Zaakgelastigde, opent het jubileum Foto: Yosuke Naruse

  • Jan de Wit, Voorzitter, Verre Oosten/Oceanië landengroep van Anthos. Foto: Yosuke Naruse

  • De heer Masato Toyoshima, Voorzitter, Bulb & Bulb Flower Group, Japan Flower Growers Association brengt een heildronk Foto: Yosuke Naruse

  • Deputy Leader, Materials Development Group, National Agriculture and Food Research Organization (NARO) Foto: Yosuke Naruse

  • Mw. Tamaki Ozawa, CEO, Flower Garden Co., Ltd. Foto: Yosuke Naruse

  • Foto: Yosuke Naruse

  • Foto: Yosuke Naruse

Officiele site van lily Promotion Japan (slechts in het Japans) 

Vragen:
Denise Lutz, Landbouwrwaad 
Chitose Hatakoshi, Landbouwassistente
Email: tok-lnv@minbuza.nl