Overzicht Agrifood Beurzen Verenigd Koninkrijk

Het nieuwe jaar is van start gegaan en LNV-LON wenst u een gelukkig en gezond nieuwjaar toe. In het nieuwe kalenderjaar zullen er weer voor Nederlandse agrifoodbedrijven interessante beurzen plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder volgt een overzicht:

NL Paviljoen

LAMMA, NEC Birmingham (17 en 18 januari)

De LAMMA Show keert terug op 17 en 18 januari 2024 in het NEC Birmingham. LAMMA is de belangrijkste landbouwmachinebeurs in het Verenigd Koninkrijk, die boeren uit een groot aantal sectoren in contact brengt met bedrijven die de allernieuwste landbouwmachines, -technologie en -apparatuur aanbieden.

Dairy-Tech, Stoneleigh Park, Coventry (7 februari)

Dairy-Tech vindt plaats  op woensdag 7 februari 2024 in Stoneleigh Park. Dairy-Tech is de belangrijkste beurs met een focus op technologie en diensten voor de melkveehouderij in het Verenigd Koninkrijk.

International Food and Drink event (IFE), ExCel London (25-27 maart)

Het International Food & Drink Event (IFE) vindt gedurende drie dagen plaats van 25 tot en met 27 maart 2024 in ExCeL Londen. De Ambassade zal in samenwerking met Exportpartners een Nederland Lounge voor Nederlandse bedrijven verzorgen. Voor meer informatie over deelname aan de Nederland Lounge kunt u contact opnemen met het LAN team van de Nederlandse Ambassade via email: lon-lnv@minbuza.nl.

Hotel Restaurant & Catering (HRC), ExCel London (25-27 maart)

HRC vindt tezamen plaats met de IFE van 25 tot en met 27 maart 2024 in ExCeL Londen. HRC biedt de gelegenheid om meer dan 1500 leveranciers op het gebied van eten en drinken, professionele keukenapparatuur, horecatechnologie en design, decoratie en serviesgoed te ontmoeten.

Natural & Organic Products Europe, ExCel London (14 en 15 april)

Natural and Organic Products Expo 2024 is de toonaangevende vakbeurs voor natuur- en biologische producten in Europa en wordt van 14 tot 15 april gehouden in ExCel Londen.

Food & Drink Expo 2024, NEC Birmingham (29 april-1 mei)

De Food & Drink Expo wordt dit jaar georganiseerd tezamen met de Farm Shop & Deli Show, National Convenience Show, The Forecourt Show en The Restaurant Show. De beurs zal plaatsvinden van 29 april tot en met 1 mei 2024 in NEC Birmingham. 

Cereals, Newnham Farm, Hertfordshire (11 en 12 juni)

Cereals is het belangrijkste akkerbouwevenement in het Verenigd Koninkrijk. Cereals vindt plaats van 11 tot en met 12 juni 2024 in het graafschap Hertfordshire.

The Royal Highland Show, Ingliston, Edinburgh (20-23 juni)

De Royal Highland Show is een jaarlijks terugkerend evenement in Ingliston in Edinburgh. De show vindt plaats gedurende drie dagen van 20 tot en met 23 juni 2024.

Glee, NEC Birmingham (25-27 juni)

Glee biedt bedrijven de mogelijkheid om in contact te komen met belangrijke kopers en invloedrijke bezoekers uit de hele tuindetailhandel, waaronder van tuincentra, online retailers en tuinarchitecten. Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 27 juni 2024 in NEC Birmingham.

Groundswell, Lannock Manor Farm, Hertfordshire (26 en 27 juni)

De Groundswell Show and Conference vindt plaats op 26 en 27 juni 2024 op Lannock Manor Farm in het graafschap Hertfordshire. Deze beurs en conferentie focust op regeneratieve landbouw.

Fruit Focus, NIAB, East Malling, Kent (10 juli)

Fruit Focus is een belangrijk evenement voor de fruitsector, waaronder zachtfruit, hardfruit, boomgaardfruit en wijnstokken. Fruit Focus zal plaats vinden op 10 juli 2024 in NIAB, East Malling.

Four Oaks Trade Show, Lower Withington, Cheshire (3 en 4 september)

Sinds het debuut in 1971 is de Four Oaks Trade Show uitgegroeid tot de belangrijkste internationale beurs in het Verenigd Koninkrijk voor de commerciële tuinbouw.

Potato Days UK, Nocton (4 en 5 september)

Potato Days UK zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden en wordt georganiseerd van 4 tot 5 september 2024 bij Dyson Farming in Nocton.  Potato Days UK focust op de aardappelproductie- en toeleveringsketen.

Speciality & Fine Food Fair, Olympia London (10 en 11 september)

Op 10 en 11 september 2024 zal in het Olympia Exhibition Centre in Londen de Speciality & Fine Food Fair plaatsvinden. Op deze beurs krijgen winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren de kans om kennis te maken met producenten en leveranciers van specialiteiten en ambachtelijke producten.

Plant Based World Expo, ExCel London (13 en 14 november)

Plant Based World Expo Europe (PBWE) is het enige 100% plantaardige evenement in het Verenigd Koninkrijk dat distributeurs, investeerders, fabrikanten en professionals uit de foodservice, retail en publieke sector samenbrengt. PBWE zal plaats vinden op 13 en 14 november 2024 in ExCel London.