Nederland Paviljoen op FENAVI Pluimvee Congres 2024, Bogotá, Colombia

Bent u ondernemer in de pluimveesector? En wilt u zakendoen in Colombia? Ga dan van 4 tot en met 6 juni mee naar het 21e Nationale Pluimvee Congres in Colombia en neem deel aan het Nederland Paviljoen.

Beeld: ©Pixabay

De Colombiaanse sectororganisatie FENAVI organiseert het congres, in combinatie met een beurs. Het is uitgegroeid tot het belangrijkste evenement en dé zakelijke ontmoetingsplaats van de pluimveesector in Colombia en de regio. Dit jaar vindt de beurs voor het eerst in jaren in hoofdstad Bogotá plaats, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn en de grootste Nederlandse deelname ooit wordt voorzien.

Achtergrond
Colombia is de 3e economie van Latijns-Amerika en de meer dan 50 miljoen inwoners zijn fervente pluimvee consumenten. Gemiddeld eten Colombianen 315 eieren en 37.1 kilo kip per persoon per jaar. In de eerste tien maanden van 2023 produceerde de pluimveesector rond de 150 duizend ton kippenvlees en rond de 1,4 miljard eieren per maand. Dit doen zij met 350 duizend werknemers die meer dan 900 miljoen dieren houden. Door de groei van de afgelopen jaren heeft Colombia Argentinië ingehaald en is het land na Brazilië en Mexico de 3e pluimveeproducent van Latijns-Amerika.

Voor wie?
De beurs is vooral bedoeld voor Nederlandse bedrijven op het gebied van:

  • genetica/uitgangsmateriaal;
  • stalinrichting;
  • diervoeders;
  • broedmachines en -systemen (incl. automatisering en ventilatie);
  • sorteermachines;
  • slacht- en verwerkingstechnologie;
  • drink- en voersystemen;
  • klimaattechnologie;
  • opslag en koeltransport.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De vorige editie van de beurs trok 2.800 deelnemers en ruim 140 standhouders uit binnen- en buitenland. Het is een goede mogelijkheid om bedrijven en organisaties in Colombia en de regio kennis te laten maken met Nederlandse kennis en technologie.

De pluimveesector ondergaat momenteel een consolidatieslag en doet flinke investeringen in modernisering en uitbreiding van de capaciteit. De gunstige ligging, verschillende agro-ecologische zones, het open handelsklimaat en de rijke cultuur maken Colombia tot een goede handelspartner voor Nederlandse bedrijven, die een sterke naam hebben in het land.

Beeld: ©Holland House Colombia

Deelname en kosten
Beursdeelname met individuele stand van ca. 8 m2 op het Nederland Paviljoen:

Deelname aan het Nederland Paviljoen op FENAVI 2024. Kosten hiervoor bedragen € 1.750,- excl. btw. Dit is inclusief een individuele company stand van ca. 8 m2 met basisinrichting (structuur/wanden, logo, tafel en stoelen, verlichting en stroomvoorziening). Andere elementen kunnen - mits passend in het Nederland Paviljoen concept - in overleg worden toegevoegd. Er zijn maximaal 5 individuele stands beschikbaar (op volgorde van binnenkomst aanmeldingen).

Deelname via de Lounge van het Nederland Paviljoen:

U maakt gebruik van de collectieve Nederland Lounge. Hier zal uw logo zichtbaar zijn, uw bedrijfsvideo’s getoond worden en u kunt gebruik maken van de vergaderfaciliteiten. Kosten hiervoor bedragen € 950,- excl. btw per deelnemend bedrijf. Ook zal er op één van de beursdagen een netwerkreceptie in de Lounge worden georganiseerd.

Voor beide opties geldt dat bij voldoende interesse veldbezoeken zullen worden georganiseerd op maandag 3 juni.

De aanmelding voor dit evenement vindt plaats via deze link. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 31 januari 2024.

Meer weten?
Informatie over de beurs vindt u op de website van FENAVI

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Leontine Crisson, Landbouwraad Colombia, Nederlandse ambassade in Bogotá
E: bog-lnv@minbuza.nl
T: +5716384222

of:

Wessel Mol, Holland House Colombia
E: proyectos2@hollandhouse-colombia.com
T: +57 601 744 9566

Organisatie
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Landbouwraad bij de Nederlandse ambassade in Bogotá organiseren de deelname aan het congres in samenwerking met het Holland House Colombia.