NL Paviljoen op de Internationale Grüne Woche, 19-28 januari 2024, Berlijn

Bent u geïnteresseerd in het betreden van de Duitse markt en wilt u de Duitse consument leren kennen? Heeft u al jaren een handelsrelatie met Duitsland en blijft u graag in contact met uw klanten? Of uw netwerk in de agro en food sector uitbreiden? Dan is de Internationale Grüne Woche (IGW) een interessante beurs voor u.

Beeld: ©Gielissen Exhibitions

De Internationale Grüne Woche is hét trefpunt voor de Duitse en internationale landbouw en agrifood sector. Het is een uitstekende gelegenheid voor bedrijven om nieuwe producten en diensten te introduceren. Tegelijkertijd kunnen we, als overheid,  bedrijfsleven en kennisinstellingen, gezamenlijk het goede imago van agroland Nederland in Duitsland behouden en versterken.

De beurs is een goede gelegenheid om richting onze internationale partners te laten zien hoe onze landbouw, tuinbouw en de voedingssector bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen in de wereld. De aanwezigheid van minister Piet Ademal, Gedeputeerden uit de provincies en de diverse netwerkmomenten met de Nederlandse delegatie, bedrijfsleven, sector- en belangenorganisaties en internationale partners maken deelname aan de beurs daarnaast tot een waardevol netwerkevenement.

In 2023 waren ruim 1.400 exposanten uit 61 landen en meer dan 300.000 bezoekers waaronder ongeveer 80.000 ondernemers aanwezig op de Internationale Grüne Woche. De bezoekers spendeerden gezamenlijk meer dan € 33 miljoen.

De focus van de Grüne Woche 2024 ligt op de meest recente ontwikkelingen van voeding en productie. Duurzame vormen van land- en tuinbouw en voedselproductie zijn slechts enkele trends die te beleven zullen zijn in Berlijn.

NL Paviljoen – "Lecker, nachhaltig und von nebenan":

Het Nederlandse paviljoen krijgt een innovatieve, groene en kleurrijke uitstraling en zal voor de bezoeker herkenbaar zijn als Nederland. In het paviljoen wordt aandacht besteed aan verschillende beleidsthema’s, waarbij wordt aangesloten op het overkoepelende thema van de Grüne Woche en het parallelle Global Forum for Food and Agriculture: ‘Voedselsystemen voor de Toekomst’.

Op het Nederlands Paviljoen wordt onder andere, maar niet uitsluitend, aandacht geschonken aan:

 • Kringlooplandbouw
 • Biologisch
 • Zo lekker en gezond kan kasteelt zijn
 • Plantaardig
 • Minder verspilling
 • Verduurzaming in de veehouderij
 • Multifunctionele landbouw
 • Nederland als kampioen in zaadgoed en kassenbouw: het belang van zaadgoed en kassenbouw voor een duurzame productie van groente, fruit en planten
 • Natuurinclusief: ecologische teelt die bijdraagt aan de lokale biodiversiteit met oog voor de natuur

Het Nederlandse paviljoen wordt geopend door minister Piet Adema. Zijn werkbezoek zal de aanwezigheid van het Nederlandse bedrijfsleven ondersteunen. Sterker nog: het gezamenlijk optrekken van overheid en bedrijfsleven zal elkaars boodschap alleen maar versterken.

Maar er zijn meer voordelen:

 • Het Nederlands paviljoen van 800 m2 bevindt zich op een A-locatie in hal 18;
 • Goede gelegenheid om producten uit te laten testen door de Duitse consument  (smaak, geur, verpakking etc);
 • Mooie gelegenheid om uw eigen netwerk/potentiële klanten uit te nodigen;
 • Gebruik kunnen maken van faciliteiten van het NL paviljoen en te netwerken   (koffiecorner, gasten op het paviljoen ontvangen, presentaties en recepties);
 • Aantrekkingskracht gezamenlijke NL uitstraling.

Hoe kunt u deelnemen?

U kunt op drie manieren deelnemen aan het Nederlands paviljoen:

(A) met een eigen commerciële plek binnen het NL paviljoen, wat inhoudt dat u producten kunt verkopen aan de bezoekers. 

(B) met een niet-commerciële presentatie/plek die één of meerdere beleidsthema’s van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ondersteunt en versterkt. U bent alle beursdagen aanwezig.

(C) met een niet-commerciële presentatie die aansluit bij één of meerdere beleidsthema’s van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. U bent niet de gehele periode fysiek aanwezig, maar uw presentatie zal alle dagen te zien zijn op de beurs. Bij de selectie van deelnemers op het Paviljoen gaat de voorkeur uit naar deelnemers die de gehele week aanwezig zijn (optie A of B).

De voorwaarden voor deelname staan op de website van de RVO. Het ministerie zorgt dat het paviljoen een gezamenlijke NL uitstraling krijgt. Bij alle vormen van deelname is het mogelijk om informatieve presentaties, leuke activiteiten en workshops te organiseren in het paviljoen, in overleg en afstemming met RVO. Zie voorwaarden voor de paviljoenkosten.

Aanmelding, Interesse, vragen of het voorleggen van ideeën?

Voor aanmelden NL paviljoen (zowel optie A als optie B+C) klik hier.

DEADLINE: 1 november 2023

Voor vragen over deelname en ontwerp standbouw kunt u contact opnemen met Jantien Rutte, Jantien.Rutte@rvo.nl of Simone Ho, Simone.Ho@rvo.nl.  

Voor vragen over de beleidsthema’s van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kunt u contact opnemen met Mark Zonnenberg, m.r.zonnenberg@minlnv.nl  en Anh Nguyen, k.a.nguyentien@minezk.nl.