NIZO food research en Yaegaki Biotechnlogy tekenen overeenkomst voor gezamenlijke ontwikkeling van alternatieve vleesproducten

Op 9 mei jongstleden hebben Yusuke Hasegawa, President/CEO van Yaegaki Biotechnology, en Rudy Simons, Business Development Manager van NIZO food research, een overeenkomst ondertekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van alternatieve vleesproducten.

F.l.t.r: de heer Rudy Simons, Business Development Manager, NIZO food research, r: de heer Yusuke Hasegawa, President/CEO, Yaegaki Biotechnology

Denise Lutz, Landbouwraad in Japan, was getuige van deze nieuwe mijlpaal in de handelsbetrekkingen tussen beide landen in de Deshima Lounge van de Nederlandse Ambassade in Tokio. Vernoemd naar het waaiervormige eilandje Dejima in de haven van Nagasaki, waar meer dan 4 eeuwen geleden de relaties tussen Nederland en Japan ooit begonnen vormde de lounge een mooie symbolische locatie.

NIZO, 75 jaar geleden opgericht, is wereldleider in de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten, bekend als foodtech, met name in de verwerking van alternatieve eiwitten. Yaegaki Biotechnology, een spin-offbedrijf van een 350 jaar oude sakebrouwerij, doet onderzoek en ontwikkeling van functionele voedselingrediënten en fermentatieprocessen in Japan. Deze bedrijven gaan nu samenwerken aan een langetermijnstrategie om innovatieve en gezonde vleesvervangers te ontwikkelen met behulp van schimmelmycelium (van koji-schimmel) ten behoeve van de wereldwijde voedselveiligheid en duurzaamheid.

Het segment van vleesvervangers is in beide landen een groeimarkt. Landbouwraad Lutz wenste de ondertekenaars toe dat hun samenwerkingsstrategie op de lange termijn veel vruchten zal afwerpen, ook met het oog op Expo Kansai Osaka 2025 (13 april t/m 13 oktober). Nederland zal daaraan deelnemen met het Nederland Paviljoen, waar gezonde, innovatieve en duurzame producten in de schijnwerpers zullen worden gezet.

Meer informatie over hun samenwerking kunt u vinden in persberichten:
Persbericht in het Engels
Persbericht in het Japans 
 

Denise Lutz, Landbouwraad in Tokio
Deshima eiland in de baai van Nagasaki