Nederlandse deelname aan Agroalimentaria beurs in Dominicaanse Republiek

Van 31 mei tot 4 juni 2023 vindt in de Dominicaanse Republiek de AgroAlimentaria beurs plaats. De Nederlandse Ambassade in Santo Domingo zal met een NL paviljoen deelnemen aan deze regionale Caribische beurs. Het is een kleinschalige beurs gericht op voornamelijk export van Dominicaanse (biologische) agroproducten. De beurs is interessant voor zowel bedrijven uit Nederland als bedrijven uit het Caribisch deel van ons koninkrijk: niet alleen om producten uit dit land te importeren, maar ook biedt het gelegenheid om producten aan te bieden.

De export van de Dominicaanse Republiek naar Nederland bedroeg in 2022 circa 500 miljoen euro. Nederland exporteerde naar dit land circa 200 miljoen euro aan producten veelal agrogerelateerd. De Dominicaanse Republiek is met een BNP van US$ 113 miljard de grootste economie van het Caribisch gebied en Centraal America.

De Agroalimentaria beurs wordt iedere twee jaar georganiseerd. Vanwege Covid vond het de laatste keer fysiek plaats in 2019. De beurs is interessant voor zowel Nederlandse leveranciers op het gebied van agro- en tuinbouwtechnologie als importeurs en exporteurs van agroproducten. Dit jaar zal het thema liggen rond digitalisering, innovatie en voedselzekerheid.

Uiteraard is dit jaar fysieke deelname weer mogelijk. Maar ook is het mogelijk om digitaal deel te nemen aan de NL stand. In dat geval kunnen Nederlandse bedrijven hun materiaal sturen naar de economische afdeling van de Nederlands ambassade via email STD-EA@minbuza.nl.

AgroAlimentaria DR