Mexico: op zoek naar innovatieve oplossingen voor de agri-sector? IRP Delft heeft de expertise die je nodig hebt!

Als onderdeel van het International Research Project (IRP) Delft-programma reist deze zomer een groep Delftse studenten naar Mexico waar ze twee maanden lang gaan werken aan strategische projecten voor grote corporates. Een IRP-team bestaat uit twintig multidisciplinaire masterstudenten van de TU Delft die in groepen van vier een project voor een klant uitvoeren.

IRP DELFT
Beeld: ©IRP DELFT

IRP Delft is zestien jaar geleden ontstaan toen drie masterstudenten een gat in de markt zagen. Ze hadden de doelstelling om de opgedane kennis op de universiteit ook in de praktijk toe te passen. Dat bleek zo gemakkelijk nog niet en dus richtten ze hiervoor een non-profit stichting op – IRP Delft was geboren.

De non-profit student consultancy richt zich normaliter vooral op projecten in opkomende economieën, en inhoudelijk op strategische thema’s zoals marktonderzoek, strategieontwikkeling en supply chain-optimalisatie.

Nu de wereld zich weer opent en er weer meer mogelijkheden zijn om te reizen is er gekozen voor Mexico als bestemming. Als belangrijkste handelspartner van de Verenigde Staten en met een uitstekende geografische ligging biedt Mexico vele mogelijkheden. Het solide weg-, lucht- en spoornetwerk verbindt Mexico, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika en een grote verscheidenheid aan havens aan zowel de Stille Oceaan als de Atlantische Oceaan biedt toegang tot economieën over de hele wereld.

Als 3e grootste landbouwproducent in Latijns-Amerika (in de top 20 ter wereld op het gebied van landbouw, veeteelt, visserij en voedselproductie) en met een groei in vraag naar voedingsproducten van 4,5 procent in 2021, is Mexico ook een interessant land voor de agrarische sector. Verschillende trends in zelfvoorziening, gezondheid, biologische producten en de verbetering van technologie maken het een dynamische markt met veel mogelijkheden. Daarnaast heeft Mexico in 2022 een record overschreden aan export van agrifood en passeerde daarmee voor het eerst de grens van 50 miljard dollar.

Om ervoor te zorgen dat de studenten klaar zijn voor het echte consultancy werk worden ze getraind door de vijf kennispartners van IRP Delft: McKinsey & Company, Boston Consulting Group, Bain & Company, Strategy& en Power2X.

Ieder team heeft een coach vanuit een van de partnerbedrijven. Die zal elk team begeleiden gedurende het project in de zomer. Daarnaast zijn er ook nog verscheidene trainingen die zich richten op professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Op dit moment is het IRP Delft team nog hard op zoek naar projecten die zij deze zomer uit kunnen voeren in Mexico. Mocht u zelf geïnteresseerd zijn of iemand kennen die geïnteresseerd zou kunnen zijn in een unieke samenwerking met IRP Delft deze zomer, dan horen zij dat natuurlijk graag via info@irpdelft.nl. Meer informatie over IRP Delft kunt u vinden op de website www.irpdelft.nl.