Portugese haven van Sines wil belangrijkste toegangspoort worden van fruit uit Brazilië

De haven van Sines, in het Portugese district Setúbal, neemt stappen om de belangrijkste toegangspoort te worden voor fruit uit Brazilië voor de bevoorrading  van de Iberische en Europese markten. Men is bezig met de oprichting van een logistiek centrum waar industriële en verwerkingsinstallaties kunnen worden geïnstalleerd, aldus de autoriteit die toezicht houdt op de haven.

Om vaart te zetten achter de oprichting van de nieuwe logistieke ruimte heeft de havenautoriteit van Sines en de Algarve (APS) een intentieverklaring (MoI) ondertekend met de Braziliaanse vereniging van producenten en fruitexporteurs (ABRAFRUTAS) over de uitwisseling van kennis en beroepservaring. Met de haven van Sines is het de bedoeling om fruit te importeren om  het Iberisch schiereiland, Noord-Afrika en Europa van fruit te voorzien.

ABRAFRUTAS vertegenwoordigt ongeveer tachtig procent van het totale volume vers fruit dat door Brazilië wordt uitgevoerd, waaronder mango's, ananassen, papaja's, watermeloenen, meloenen, appels en druiven.

Als vervolg op de werkzaamheden die met de ondertekening van de intentieverklaring zijn begonnen, heeft het havenbestuur een aantal exporterende, importerende en producerende bedrijven van Braziliaans fruit en afgeleide producten uitgenodigd voor een bezoek aan Sines.  Het doel van dit bezoek om de locatie te leren kennen, zodat strategieën kunnen worden opgesteld die hen in staat stellen zich in deze gemeente te vestigen en de bestaande terminals te gebruiken om fruit uit Brazilië aan te voeren.

Bron: Lusa