Landbouwbedrijf goed voorbereid op investering Tanzania dankzij DHI

Regeneratieve landbouw: voor sommigen misschien een onbekend woord, maar daardoor zeker niet onbelangrijk. Gijs Boers, mede-eigenaar van Grounded, omschrijft het als een soort circulaire landbouw. Met zijn bedrijf wil hij regeneratieve landbouw in Afrika opschalen. Gijs gebruikte daarvoor de DHI-subsidie van RVO. Benieuwd hoe dat verliep en wat de subsidie Grounded bracht? En of het misschien ook iets voor uw bedrijf is? Lees verder!

Grouded

Grounded is door Thekla Teunis opgericht in 2014. 2 jaar later ging zij met Gijs Boers samen verder. Hun bedrijf is actief in de regeneratieve landbouw, in het Engels bekend als regenerative agriculture.

Gijs: "Het idee achter regeneratieve landbouw is eerder gedane schade aan natuur en bodem te herstellen. In plaats van dat de natuur ieder jaar een beetje achteruit gaat, verbeteren de natuur, de grond en de mensen elk jaar door regeneratieve landbouw. Dit is onze standaard." Grounded richt zich hierbij op het opzetten en verbeteren van bedrijven die direct producten kopen van lokale boeren in Afrika. Bijvoorbeeld thee en specerijen.

Investering in Tanzania met behulp van DHI

Toen Thekla en Gijs startten met Grounded werden ze vooral door NGO's ingehuurd voor business development in Afrikaanse gebieden waar fondsen beschikbaar waren. In 2018 maakten ze een switch. Grounded werd steeds meer als een landbouwbedrijf. Gijs: "We gingen steeds meer met Afrikaanse ondernemers samenwerken en moesten zelf geld opbrengen."

Lees het artikel verder op de website van RVO