Nederland 'Partner Country' tijdens HortEx, 1–3 Maart 2023 in Vietnam

Op 11 oktober 2022 werd in Ho Chi Minh City (HCMC) een kick-off event gehouden voor de HortEx Vietnam beurs die zal worden gehouden van 1 – 3 maart 2023 in het Saigon Exhibition & Convention Centre (SECC) in Ho Chi Minh City.

Hortex

Het evenement werd georganiseerd door de organisatoren van de beurs, VEAS uit Vietnam en Nova Exhibitions B.V. uit Nederland.

50 jaar diplomatieke relaties

Sinds de beurs voor het eerst werd georganiseerd in 2018 is de Nederlandse ambassade in Vietnam nauw betrokken bij de beurs. Voor de 2023 editie zal Nederland “Partner Country” zijn. Als “Partner Country” heeft Nederland een prominente rol in de ondersteuning van de beurs en zal de ambassade, naast een Nederlands paviljoen op de beurs, een aantal activiteiten organiseren rondom de beurs zoals seminar   programma, netwerkreceptie en veldbezoeken.

50 Years Netherlands - Vietnam
Beeld: ©EKN

In 2023 onderhouden Vietnam en Nederland  50 jaar diplomatieke betrekkingen, reden te meer om met de Nederlandse deelname prominent aanwezig te zijn op de HortEx Vietnam beurs. 

In 2023 onderhouden Vietnam en Nederland  50 jaar diplomatieke betrekkingen, reden te meer om met de Nederlandse deelname prominent aanwezig te zijn op de HortEx Vietnam beurs.De Vietnamese tuinbouwsector groeit snel, gemiddeld 26,5% per jaar (van $ 439 miljoen in 2009 naar meer dan $ 4 miljard in 2018), waarbij productiesystemen langzaam overgaan van traditionele vollegrondsteelt naar beschermde teelt. De sector zal naar verwachting blijven groeien, dankzij een sterke export, vrijhandelsovereenkomsten met verschillende partners (waaronder de EU) en een toenemende binnenlandse vraag. Daarnaast ondersteunt de Vietnamese regering de ontwikkeling van hightech land- en tuinbouw en is er daarnaast steeds meer oog voor duurzaamheid.

Nederland “Partner Country” tijdens HortEx 2023

De prominente rol van Nederland als “Partner Country” van HortEx Vietnam 2023 biedt een uitgelezen kans voor Nederlandse toeleveranciers van de tuinbouwsector om zich op de beurs te profileren, nieuwe contacten op te doen en kennis te maken met deze grote groeimarkt. Een belangrijk onderdeel van de Nederlandse deelname zal in het licht staan van duurzaamheid en circulaire land- en tuinbouw.

Ingrid Korving, de landbouwraad voor Vietnam
Beeld: ©Hortex Vietnam
Ingrid Korving, de nieuwe landbouwraad voor Vietnam

Ingrid Korving, de nieuwe landbouwraad voor Vietnam stelt: “Na slechts 5 weken in Vietnam te zijn ben ik zeer onder de indruk van het ondernemerschap van de Vietnamese bedrijven. Dit in combinatie met de grote potentie van de tuinbouwsector liggen er prachtige kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven om met duurzame oplossingen de sector verder te ontwikkelen. Als blijk van ons commitment met betrekking tot duurzaamheid en circulariteit is het Nederlandse paviljoen op de HortEx Vietnam 2023 volledig recyclebaar, iets dat uniek is in Azië. De circulaire aanpak is dan ook een van onze speerpunten in de strategische samenwerking tussen Nederland en Vietnam.”

Voor meer informatie over het Nederlands Paviljoen:  https://www.hortex-vietnam.com/wp-content/uploads/2022/10/Brochure-_HortEx-Vietnam-2023_Netherlands-Pavilion.pdf

Voor meer informatie over de HortEx Vietnam: https://www.hortex-vietnam.com