Inzet Permanente Vertegenwoordiging Rome voor SDG doelen

Vandaag is de start van SDG-doelendag. In onderstaande video legt Permanent Vertegenwoordiger Marcel Beukeboom in Rome uit hoe zij zich vanuit de Voedsel- en Landbouworganisaties van de Verenigde Naties inzetten voor het bijdragen aan deze SDG doelen. En waarom het zo belangrijk is dat iedereen bijdraagt aan het behalen van de SDG’s.

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De kern van deze ontwikkelingsdoelen is het streven naar een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben deze ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 vastgesteld.

Marcel Beukeboom over SDG
Marcel Beukeboom

Marcel Beukeboom werkt sinds augustus 2021 als Ambassadeur/Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de VN instellingen voor voedsel en landbouw in Rome: de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO); het Wereld Voedselprogramma (WFP) en het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD).

In onderstaande video legt Marcel uit hoe de PV Rome zich inzet voor de SDG’s. Ook benadrukt hij hoe belangrijk het is dat iedereen bijdraagt aan het behalen van de SDG’s.