Kracht en ambitie van het Nederlandse Agrologistieke ecosysteem in beeld

Wereldwijd is er grote vraag naar oplossingen om post harvest verliezen te verminderen. En zo bij te dragen aan voedselzekerheid en duurzaamheid. Nederland heeft als tweede exporteur van agrarische producten, logistieke positie en kennis het vermogen om aan die internationale vraag te voldoen. Daarom heeft Wageningen University & Research in opdracht van de RVO het Nederlandse agrologistieke ecosysteem in kaart gebracht.

Agrologistics sector study Netherlands

De focus van het rapport ligt op de internationale kansen en ambities van leveranciers van agrologistieke techniek, producten en diensten. Mede-initiatiefnemers van deze studie zijn de Topsectoren Agri&Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Logistiek. Via onderstaande link kunt u het volledige rapport downloaden.

Heeft u als agrologistieke ondernemer ambities om te internationaliseren? Neem dan contact op met RVO sectoraccount Agrifood & Tuinbouw   olav.masseling@rvo.nl.