Save-the-date 22 juni 2022: Netwerkbijeenkomst met landbouwraden en -attachés op de Floriade

Ontmoet het landbouwattachénetwerk! Eindelijk is het weer zover! Na lange tijd komen binnenkort onze landbouwraden en landbouwattachés naar Nederland en willen graag met u in gesprek. Om die reden organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een speciale netwerkbijeenkomst op woensdagmiddag 22 juni op de Floriade in Almere. Het event zal worden geopend door de heer Henk Staghouwer (minister van LNV) en mevrouw Christianne van der Wal-Zeggelink (minister voor Natuur en Stikstof).

Netwerkbijeenkomst LAN op Floriade

Voor wie?

Het event is bedoeld voor alle bedrijven, ondernemers en andere stakeholders in de agrarische sector die internationaal actief zijn, van startend tot ervaren. Van MKB-ers tot kennisinstellingen, corporates tot startups, internationale verkenners tot gevestigde (dochter)bedrijven in het buitenland.

Programma

Na de opening door de twee bewindspersonen krijgt u uitgebreid de gelegenheid om persoonlijk en informeel met de landbouwraad en/of landbouwattaché van het land of de regio van uw interesse in gesprek te gaan. Tijdens het gesprek kunt u genieten van een walking dinner in het Congrespaviljoen op het terrein van de Floriade.

Registratie

Houd woensdag 22 juni in de namiddag alvast vrij in uw agenda! Meer informatie over en registratie voor het programma volgen binnenkort. We houden u op de hoogte via berichtgeving op de website en sociale media.

Wat doet het landbouwattachénetwerk?

Het landbouwattachénetwerk (LAN) is onderdeel van LNV en zet zich in voor de internationalisering van het Nederlandse agro- en natuurdomein. De landbouwraden en hun teams zijn werkzaam op 60 Nederlandse ambassades en/of consulaten en bedienen van daaruit 80 landen. Ook zijn ze vertegenwoordigers voor Nederland bij internationale organisaties: FAO/WFP/IFAD in Rome, EU in Brussel en OESO in Parijs.

Het LAN ondersteunt Nederlandse beleidsmakers, bedrijven en kennisinstellingen in het LNV domein bij hun internationale ambities. Het heeft hiervoor goede contacten met de overheden en een uitgebreid netwerk. Zo kunnen de landbouwraden en hun teams u goed van dienst zijn.